Efeler Beleyesi'nden personele yüzde 33 zam

Toplu sözleşme öncesi görüntüler
Cumhuriyet Toplu Sözleşme Diyalog Memur Sözleşmeli 

-Levent Coşkun'un konuşması
-Dr. Hakan Kıran'ın konuşması
-Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'ın konuşması
-Toplu sözleşme imzalanması

( AYDIN ) AYDIN

- Efeler Belediyesi ve Tüm Yerel-Sen’in imzaladığı toplu sözleşme ile Efeler Belediyesi’nde görevli 250 memur ve sözleşmeli personel maaşlarına yüzde 32 oranında artış aldı. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ile Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Dr. Hakan Kıran Efeler Belediyesi Meclis Salonu’nda ‘Sosyal Denge Sözleşmesi’ imzaladı. Toplu sözleşme töreninde konuşan Tüm Yerel-Sen Aydın Şube Başkanı Levent Coşkun, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın her zaman emekçinin yanında olduğunu belirterek, “Emekçinin ve emeğin yanında olan, emekçinin hakkını, alın terini ödeme ilkesini kendisine şiar edinmiş, babacan, anlayışlı ve dürüst kişiliği ile hem Aydın halkının hem de Efeler Belediyesi çalışanlarının haklı takdirini kazanmış Başkanımız Sayın Mesut Özakcan’a çok teşekkür ediyoruz. Çalışanlar olarak bizim üzerimize düşen de Aydın’ımızı Efeler Belediyemizi bugün olduğundan daha ileriye götürmek ve bunun için çok çalışmak. Ben tüm çalışanlar adına bu sözü veriyorum” dedi.
Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Dr. Hakan Kıran Efeler Belediyesi ile imzalanan sözleşmenin önemini dile getirerek, “Efeler Belediyesi ile yaptığımız bu sözleşme bizim için çok önemli. Memuru açlık sınırının altında yüzde 3-3,5 oranında bir zamma mahkum eden zihniyete karşı, Belediye Başkanı Mesut Özakcan Tüm Yerel Sen Aydın Şube Yönetimi ve değerli çalışanların katılımıyla sözleşme imzalandı. Tüm Yerel Sen Başkanı olmaktan her zaman gurur duymuştum, bu sözleşmeyi imzalarken bir kez daha gurur duydum. Efeler Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yüzde 32 oranında zam, yılda 3 ikramiye, kadın personele 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde izin ve şiddet uygulayan personelin ‘Sosyal Denge Ücreti’ şiddet gören eşe ödenecek gibi maddeler içeren sözleşmemiz oldukça motive edici. Keşke bu tip sözleşmeleri diğer belediyelerimizde de yapabilsek.” Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Göreve geldiğimiz günden beri tüm çalışanlarımıza ‘Hepimiz biriz, beraberiz, bir büyük aileyiz’ anlayışı içerisinde yaklaşımda bulunduk. 3 ay sonra 4 yılımızı tamamlayacağız. Geçtiğimiz 4 yılda Efeler ilçemizde halkımız nezdinde memnuniyet ve güven yarattık. Yakın geçmişte sonuçlandırdığımız anket neticesinde yüzde 78’lere ulaşan Efeler ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın memnuniyet ve güvenini kazandığımız sonucu çıktı. Bu anket sonucu benim şahsımla alakalı değil, elbette siz değerli çalışanlarımızla verdiğimiz hizmetle alakalı, vatandaşlarımızla olan diyalog ve ilişkilerimizle alakalı. Tabi ki insan unsurunun bulunduğu hiçbir yerde yüzde yüz herkesi memnun etmek mümkün değil. Bizim hedefimiz çıtayı daha da yükseltmek. Bu anlayış içinde görev ve çalışmalarınıza önümüzdeki süreçte de devam edeceğinize inanıyorum ve hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Özakcan, Dünyada demokrasilerin örgütlü toplum rejimi olarak bilindiğine dikkati çekerek sözlerine şöyle devam etti: “Toplum her kesimde örgütlü olmak, yönetim birimlerinde yer almak ve karar mekanizmalarını etkilemek suretiyle demokrasi gelişir, güçlenir ve daha huzurlu, barış ve kardeşlik içinde geleceğe umutla bakan yönetim yapıları oluşur. Biz de demokrasimizi geliştirdiğimiz ölçüde ve gelişen bu demokrasimizle cumhuriyetimizi taçlandırdığımız ölçüde gelecek nesillere güzel bir Türkiye ortamı hazırlayabiliriz. Bu anlayış içerisinde görev ve hizmetlerimize devam edeceğiz. Yeni sözleşmemiz, imkanlarımız ölçüsünde değerli çalışanlarımıza daha iyi şartlar hazırlamaya yöneliktir. Dilerim daha güzel günlerde daha iyi şartlar da daha iyi sözleşmelerde birlikte oluruz.”
8 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı