Edremit Körfezi'nde çevre kirliliği açıklaması - BALIKESİR

- Basın açıklaması ve detaylarEdremit Körfezi'nde çevre kirliliği açıklamasıBALIKESİR (AA) - Balıkesir 'in Edremit ilçesinde, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla bir gurup çevreci tarafından basın açıklaması yapıldı.Altınkum sahilinde Zeytinli Çayı ile Ege Denizi'nin buluştuğu noktada gerçekleştirilen basın açıklamasına, Edremit Çevre Platformu (EDÇEP) üyeleri ve çevreciler katıldı.
Platform adına konuşma yapan Emine Can, yaz sezonunun daha sona ermek üzere olduğu belirterek, denizin yaz sezonunda geçen seneye daha kirli olduğuna dikkat çekti.Acil önlem alınmaması halinde tatilcilerin ve denize girecek yöre halkının seneye çok daha kirli bir Körfez ile karşı karşıya kalınacağını vurgulayan Can, ''Bu bölgede sürekli veya sezonluk olarak yaşayanlar hepimiz sorunlarımızı sezon sonunda unutup gelecek sezon tekrar hatırlama lüksüne artık sahip değiliz. Zira, önlem alınmazsa Edremit Körfezi artık resmen elden gidiyor.'' dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Emsar Aytekin de, denizlerdeki kirliliğin insan ve canlı sağlığını tehdit eder boyutta olduğunu belirterek, ''Yetkililerin bu konuda gereken çalışmalar yapması için farkındalık eylemleriyle birlikte yasal süreçlerin de takipçisi olacak konuyu yakından inceleyeceğiz.'' diye konuştu.
Sahilde ellerinde çevre kirliliğine dikkat çeken dövizlerle toplanan yaklaşık 150 kişilik gurup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
Çevre Kirliliği Farkındalık Basın Açıklaması Şili Sizce 

30 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı