Edirne Motofest başladı - EDİRNE

- Festival alanından görüntüler - Adrianapoli Motosiklet Kulübü Başkanı Mehmet Ramiz Nevrekop'un açıklaması Edirne Motofest başladı - Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu: - "Binlerce motor tutkunu doğayla içi içe güzel bir festival geçirecek"EDİRNE (AA) - Adrianapoli Motosiklet Kulübü tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Edirne Motosiklet Festivali ( Edirne Motofest) başladı.
Kulüp Başkanı Mehmet Ramiz Nevrekop, organizasyonun düzenlendiği Kent Ormanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, festivale katılımın her geçen yıl arttığını söyledi.

Etkinliğin artık uluslararası bir boyuta taşındığını ifade eden Nevrekop, "Festivalimiz güzel bir şekilde başladı.
Yurt içi ve yurt dışından binlerce motorsever festivale katılmak için Edirne 'ye geliyor. Festival alanımız Edirne Kent Ormanı'nda doğayla iç içe bir alanda. Festival kapsamında çok güzel etkinlikler olacak." dedi.
- İlk kez "motor ağası" seçilecekNevrekop, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden esinlenilerek festival kapsamında "motor ağası" seçileceğini, ağalık bedeli için de koç yerine hurda bir motosikletin kesileceğini kaydetti.
Motor ağasının festivale katılanların oylarıyla belirleneceğini ifade eden Nevrekop, "Bu yıl festivalde bir ilki gerçekleştireceğiz ve ağa seçeceğiz. Ağa seçilen arkadaşımız Edirne 'de belirleyeceğimiz bir derneğe bağış yapacak. Burada önemli olan para değil. Ağa seçilecek kişi önümüzdeki festivale kadar gerekli çalışmaları yapacak. Protokol davetlerini gerçekleştirecek." diye konuştu.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da belediye olarak festivale destek verdiklerini belirterek, "Binlerce motor tutkunu doğayla içi içe güzel bir festival geçirecek. Belediye olarak gerekli tüm desteği veriyoruz. Tüm katılımcılara iyi eğlenceler diliyorum." dedi.
Edirne Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğünce desteklenen etkinliğe yaklaşık 5 bin motosiklet tutkununun katılması bekleniyor.Yurt içi ve yurt dışından festival alanına gelmeye başlayan çok sayıda motosiklet tutkunu, 4 gün boyunca Edirne Kent Ormanı'ndaki kamp alanında kurdukları çadırlarda kalacak. Festival kapsamında konserler verilecek, motosiklet gösterileri ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.5. Uluslararası Edirne Motosiklet Festivali, 2 Eylül Pazar günü sona erecek.
Tors Yurt Dışı Napoli Uluslararası Festival 

30 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı