Edirne’de 2017 yılında ihtiyaç sahiplerine 53 milyon TL yardım yapıldı

Edirne Valisi Günay Özdemir'in açıklaması
Basın Toplantısı Resmi Nikah Hassasiyet Basın Mensupları Sosyal Sorumluluk 

-Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü Hicran Bali brifingi
-genel ve detaylar

( EDİRNE ) EDİRNE

- Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, 2017 yılı içerisinde il genelindeki ihtiyaç sahiplerine nakdi ve diğer yardımlar olmak üzere toplam 53 milyon TL yardım yapıldığı bildirildi.
Edirne Valiliği toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2017 yılında ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlarla ilgili rapor açıklandı.Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Bali, 2017 yılı içerisinde hem merkez hem de ilçelerde ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar ve hayata geçirilen sosyal sorumluluk projeleri ve istihdama yönelik açılan kurslarla ilgili bilgi verdi. Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak 01 Ocak 2017-31 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılan para, gıda paketi, eğitim, tedavi amaçlı yardımlar, barınma, resmi nikah masrafları, asker yol parası ve diğer yardımlarla ilgili 1 yıllık rakamları ve ayrıca dezavantajlı kadınların istihdamına yönelik yapılan kurslarla ilgili çalışmaları SYDV Müdürü Hicran Bali, 2018 yılında da yapılan yardımların ve projelerin artarak devam edeceğini belirtti.
“Ulaşamadıklarımıza, ulaşmak için halkımızdan destek bekliyoruz”Edirne Valisi Günay Özdemir, yapılan brifing sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Toplumumuzda ihtiyacı olan herkese biz her zaman bu yardımlarımızı yapıyoruz. Hem bizim Sosyal Yardımlaşma Vakfı üyelerimiz hem de muhtarlarımız bu konuda gerçekten duyarlılar. Aynı şekilde vatandaşlarımızdan da biz bu konuda duyarlılık konusunda biraz daha hassasiyet bekliyoruz. Özellikle bu kış döneminde eğer bizim ulaşamadığımız kişiler var ise onlarında bize bir şekilde ulaştırılması, soğukta, dışarıda kimse varsa bize ulaşamadıysa halkımızın da biz bu konuda desteklerini bekliyoruz” dedi.
“150 kadınımıza istihdam sağladık”Vali Özdemir, Edirne Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde hem Trakya Kalkınma Ajansı hem de İŞKUR işbirliği ile dezavantajlı kadınların istihdamına yönelik yapılan kurs ve proje çalışmaları ile ilgili de bilgiler vererek, “Şu anda 4 yıl içerisinde toplam 150 kadınımıza istihdam sağladık. Toplam 600’e yakın kadımıza kurs verdik ve bunlardan 150’sine istihdam sağlamış olduk” ifadelerini kullandı.Edirne merkez olarak yardımlarımız, nakdi ve diğer yardımlar olarak toplam 7 milyon 64 bin 330 TL. Edirne Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak yine şartlı bağışlar ve diğer yardımlarımızla 45 milyon 97 bin 185 TL yardım yapmışız. Yani toplam olarak baktığımız zaman 53 Milyon TL civarında Edirne’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız sosyal amaçlı yardımlar yapmış” diye konuştu.

11 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı