Duygu sömüren dilenciler kısa film konusu oldu

Kısa filmden görüntü
Sosyal Medya Kısa Film Sayılar Film Çekimleri Sanayi Sitesi 

-Sanayide çalışan gençlerden detay
-Röportajlar
-Diğer detaylar

( VAN ) VAN

- Vanlı 3 genç, insanların duygularını sömürerek para kazanmaya çalışan dilencilerin başvurduğu yöntemleri konu alan kısa bir film çekti. Küçük Sanayi Sitesi'nde çalışan 3 genç, kılıktan kılığa girerek insanların duygularını sömüren ve sayıları her geçen gün artan dilencileri konu alan kısa film çekti. Gençlerin kendi imkanıyla çektiği amatör kısa film, büyük beğeni topladı. İHA muhabirine konuşan gençler, ülke genelinde yaşanan toplumsal sorunlara dikkat çekmek için kendi imkanlarıyla kısa film çektiklerini söylediler. Son dönemlerde zabıtalar tarafından yakalanan dilencilerin üzerinden çıkan yüklü paraların kendilerine film konusu olduğunu ifade eden gençler, çekilen filmin birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından beğenildiğini belirttiler. Şu ana kadar 5 tane kısa film çektiklerini dile getiren Turgay Sarıbulak isimli genç, kısa filmlerde kimi zaman mizahi konular işlerken, kimi zaman ise toplumsal sorunları ele aldıklarını söyledi.

Sarıbulak, “Son zamanlarda zabıtalar tarafından yakalanan dilencilerin üzerinden yüksek miktarda para çıktı. Bizlerde kısa filmde bu konuyu işlemeye karar verdik. Çünkü bu önemli bir konuydu. Dilencilerin, insanların duygularını sömürerek haksız kazanç elde etmeleri çok tepki çekiyor. Bizler de bu yönde mesajlar aldık. Dilencileri konu aldığımız kısa film beğenildi. Videoyu yayınladıktan sonra diğer videolarda olduğu gibi çok güzel tepkiler aldık. Vanlıların sosyal medyayı çok iyi kullanması bizim için bir avantaj oldu. İnsanların bize desteği çok fazla. Özellikle zabıta arkadaşlarımız bize bu konuda destek oldu” dedi.
“Van kültürünü tanıtmaya devam edeceğiz” Bundan sonraki çalışmalarda Van kültürünü tanıtmaya devam edeceklerini ve bu konuda destek talep eden Sarıbulak, “Kısa film çekimlerine 3 kişiyle başladık ve bu 3 kişiyle devam ediyoruz. Diğer oynayan arkadaşlarımız da bize yardımcı oluyor. Bizler onlarla birlikte bir ekibiz. Biz 3 arkadaş da sanayide esnafız. Ben öğrenciyim ama bu yıl ara verdiğim için şimdilik sanayideyim. Van halkından tek isteğimiz bize destek olmaları. Maddi anlamda bir destek beklemiyoruz. Çünkü biz sadece telefonla çekim yapıyoruz. Diğer taraftan cep telefonlarla da bu tür filmlerin çekilebildiğini gösterdik. Özellikle çekim için gittiğimiz yerlerde yöneticilerimizden ve halkımızdan bize kolaylık sağlamalarını istiyoruz. Bundan sonra çok güzel projelerimiz var. Van kültürünü tanıtmaya devam edeceğiz. Bize destek veren herkese çok teşekkür ederiz” dedi.
“Çektiğimiz kısa filmde gerçekleri yansıttık” İnsanların duygularını sömüren ve gerçek ihtiyaç sahiplerine olan güvenin kırılmasına neden olan dilencileri konu aldıklarını belirten Ömer Eviş isimli genç ise, “Dilencilikle ilgili her gün sanayide olaylar görüyoruz. Günde en az 15-20 dilenci dükkanlarımıza uğruyor. Aynı simaları sanayide yırtık elbiselerle, çarşıda ve ya lüks yerlerde gördüğümüzde ise takım elbiselerle görüyoruz. Bizlerde bu konuda gelen tepkileri kısa filme yansıttık. Çektiğimiz kısa filmde gerçekleri yansıttık. Videoyu izleyenlerin tepkisi iyi oldu” diye konuştu.
Kısa film çekimlerinde kendilerine destek olan sanayi sitesi esnaflarından Emrah Seyyarer ise, “Çekilen film gerçek hayatta olanları yansıtıyor. Bu konuda insanların aydınlatılmasına yardımcı oldu. Çoğu dilenciye ben de güvenmiyorum. Çekilen video halkın bilgilendirilmesi amacıyla iyi bir video oldu” dedi.

3 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı