Duruşma Salonunda Sürpriz Evlenme Teklifi

İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Poyrazköy davasında sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz, talepler sırasında söz alarak kız arkadaşına evlenme teklif etti. Avukatın evlilik teklifi üzerine Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, ' Talebiniz kabul edildi ' dedi.
Mahkeme Başkanı Poyrazköy 


İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen 11'i tutuklu 85 sanığın yargılandığı davaya polis memurlarının tanık olarak dinlenilmesi ile devam ediliyor. Daha sonra sanıklardan Koramiral Kadir Sağdıç ile emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz söz aldı. Avukat Ersöz, mahkeme heyetine 2 talebi olduğunu belirterek, ' Bir avukatın kendini en rahat hissettiği ve kolaylıkla ifade edebileceği yer mahkemeler. Ancak bu kez mahkemenizden değil başka birinden olacak ilk talebim. Mahkeme salonları çoğu kez hüznün hüküm sürdüğü, gözü yaşlı annelerin, eşlerin ve çocukların duygusal anlara şahit olduğumuz yerler. Ancak zaman zaman içimizdeki umudu yeşerten anlar da olmuyor değil. İşte talebim bu umudu yeşertecek bir konuya ilişkin. Ancak kendinin hükümle beraber değil bir ara kararla bu talebimi karara bağlamasını talep ediyorum. Sayın başkan müsaadenizle şu an duruşma salonunda bulunan CNN Türk muhabiri Yeşim Kam hanımefendiye evlenme teklifi ediyorum ' dedi.

Bu teklif üzerine salondakiler alkış tutarken kısa bir süre şaşkınlık yaşayan Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, ' Bu talebiniz kabul edildi ' karşılığını verdi. Başkanın bu cevabı da salondakileri güldürdü.

Avukat Ersöz'ün evlilik teklifini duyan genç muhabir Yeşim Kam'ın yaşadığı şaşkınlığın ardından gözyaşlarını tutamadığı görüldü.Duruşmaya verilen öğlen arasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan avukat Ersöz ve genç muhabir Kam'ın heyecanlı oldukları gözlendi.

Duruşma salonlarının avukatların kendilerini en iyi ifade edebildikleri yer olduğu için salonda kendini daha rahat ifade edebileceğini düşündüğünü söyleyen Ersöz, ' Bu nedenle teklifi salonda yaptım. Mahkeme başkanına anlayış göstermesinden dolayı teşekkür ediyorum. Talep mahkeme başkanı tarafından kabul edildi. Ama henüz Yeşim hanımdan cevap alamadık ' dedi.

Diğer basın mensuplarının ' Yanıtı şimdi alalım ' şeklindeki ifadeleri üzerine Kam bir süre duraksadı. Bu sırada Kam'ın muhabir arkadaşının ' Tektaşı görmeden 'evet' deme ' uyarısında bulunması gülüşmelere neden oldu.

Avukat Ersöz'le 4 yıl önce tanıştığını ifade eden Kam, ' 4 senenin sonunda birbirimizi tanıyabildik ' dedi. Bir muhabirin ' 4 senin sonunda deyince bir sitem var galiba? ' şeklindeki sorusu da gülüşmelere neden oldu.

Kam, ' Hayır gayet zamanında. Sürpriz oldu. Sürpriz yapabilecek biri olduğuna da inanmıyordum. Teklifi duyunca duvar dibinde çöktüm ' diye konuştu.
Basın mensuplarının ısrarla ' Evet mi, hayır mı? ' sorusu üzerine genç muhabire kadın meslektaşından yine ' Tektaşı görmeden evet deme ' uyarısı geldi. Bu uyarı üzerine avukat Ersöz, tektaşın çantasında olduğunu söyledi. ' İnanıyım mı? ' diye soran Kam, ' Yanında sertifikası da olursa 'evet' tabi. ' cevabını verdi. Ersöz ve Kam'ı basın mensupları, sanıklar ve yakınları ile avukatlar tebrik etti.

2 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı