Dursun Ali Erzincanlı'dan annelere destek ziyareti - DİYARBAKIR

- Sanatçı Dursun Ali Erzincanlı'nın aileler ile sohbeti - Erzincanlı'nın ziyarete ilişkin açıklaması Diyarbakır annelerinin oturma eylemine destek - Muş Kardeşlik Platformu üyeleri, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini ziyaret etti - Platform başkanı Nurettin Seçkin: - "Hani o 'insan hakları' diyenler, Avrupa Parlamentosunda bağıranlar, bunlar insan değil mi? İnsan haklarına tabi değiller mi? Bu annelerin haklarını aramaları gerekmez mi?"DİYARBAKIR (AA) - Muş Kardeşlik Platformu üyeleri, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine destek ziyaretinde bulundu.Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak 3 Eylül'de partinin il başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemine destek ziyaretleri sürüyor. Diyarbakır 'a gelen, Muş Kardeşlik Platformu bünyesindeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, HDP il binası önünde oturma eylemi yapan annelerle buluştu.Platform başkanı Nurettin Seçkin, yaptığı açıklamada, annelerle görüşüp, dertlerini dinlediklerini belirterek, annelerin bu konuda ne kadar samimi ve kararlı olduklarını gördüklerini söyledi.

Annelerin kararlılıkla sürdürdüğü eyleme destek olmaya devam edeceklerini anlatan Seçkin, "Hani o 'insan hakları' diyenler, Avrupa Parlamentosunda bağıranlar, bunlar insan değil mi? İnsan haklarına tabi değiller mi? Bu annelerin haklarını aramaları gerekmez mi?" diye konuştu.
Seçkin, doğusu ve batısıyla halkın artık uyandığını vurgulayarak, "Artık yeter diyoruz. Bu işi annelerin feryadı bitirecek." dedi.
- Dursun Ali Erzincanlı'dan annelere ziyaretSanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı da Diyarbakır annelerini ziyaret etti.Erzincanlı, evlatlarına kavuşma ümidiyle oturma eylemi yapan anne ve babalarla görüştü.Annelerin kaçırılan çocuklarının fotoğrafını gösterip, evlatlarına duydukları özlemi dile getirdiği ziyarette duygulu anlar yaşandı.Erzincanlı, aileleri ziyaretinde büyük heyecan duyduğunu aktardı."Bu mazlum annelerin yanında yer almak için buradayım. Allah, mazlumlarla beraberdir. Ne kadar çaresiz gibi görünseler de aslında çok büyük güce sahipler." diyen Erzincanlı, ailelerin evlatlarına kavuşması temennisinde bulundu.Erzincanlı, çocuklarına kavuştukları gün Diyarbakır annelerini yeniden ziyaret etmek istediğine işaret ederek, "Her annenin hikayesi ve acısı farklı. Annelerin evlatları çalınarak bir şey başarılmaz. Bunu da görecekler. Ana ahı onları perişan eder. Allah devletimize güç, kuvvet versin, milletimizi birlik ve beraberlik içerisinde yaşatsın." ifadelerini kullandı.
Beraberlik İnsan Hakları Kaçırılma Sivil Toplum Oturma Eylemi 

23 Eylül 2019 Pazartesi günü yayınlandı