Drone'lu hayvan kurtarma timinden tatbikat

silahlı kurban yakalama timi,
Kurbanlık Hayvan Kaçan Kurbanlık Uyuşturucu Hayvanat Bahçesi Özel Tim 

-kaçan hayvandan görüntü,
-tim ekiplerinin hayvana nişan almaları,
-silahlı ekipler,
-hayvanın yakalanması,
-drone'nun görüntüsü,
-Celal Özsöyler'in açıklaması,
-detaylar

( GAZİANTEP ) GAZİANTEP

- Kurban Bayramı nedeniyle Gaziantep'te kurulan ve droneli kurbanlık yakalama timi, başarılı bir tatbikat yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için drone destekli özel tim kuruldu. 20 kişiden oluşan ekip, bayrama sayılı günler kala Gaziantep Hayvanat bahçesi içerisinde tatbikat yaptı. Ellerindeki tüfekte bulunan iğne ve kementlerle havanları yakalamaya çalışan ekipler, başarılı bir şekilde hayvanları etkisiz hale getirdi. Bayram süresince gelen ihbarları değerlendirecek olan özel ekip hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, ekibin 20 personel ve 5 araçtan oluştuğunu kaydetti.
Özsöyler, "Bayram boyunca kaçan danalar, yakalama halatıyla ya da anestezi iğnesiyle bayıltarak tekrar sahiplerine teslim edecek. Bununla birlikte vatandaşların daha huzurlu, daha güvenli bir bayram geçirmelerini sağlayacağız. Ekibimizde de veteriner hekim, uyuşturucu iğne atan tüfekleri kullanan personelimiz ve yakalama halatı kullanan personelimiz olacak" dedi.
Drnone ile havadan takip Özsöyler, kaçan hayvanların drone ile havadan aranacağını ekibin elinden kurtulan hayvanların ise havadan takip edilebilyeceğini belirterek, hayvanın saklandığı yerin anında tespit edilebileceğini ifade etti.
Özsöyler, hayvanat bahçesinde bayram boyunca veteriner hekimin görev yapacağını da hatırlatarak, kesilen hayvanın etinden herhangi bir şüphe duyanların, veterinere göstererek etinin sağlıklı olup olmadığını kontrol edebileceğini ifade etti.

15 Ağustos 2018 Çarşamba günü yayınlandı