DPÜ'den 'Kütahya'ya Değer Katanlar' ödül töreni - KÜTAHYA

DPÜ'den " Kütahya 'ya Değer Katanlar" ödül töreni - KÜTAHYA - Programdan detaylar - DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören'in konuşması - Ödül töreniDPÜ'den " Kütahya 'ya Değer Katanlar" ödül töreniKÜTAHYA (AA) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından, " Kütahya 'ya Değer Katanlar" için ödül verildi.
Hezar Dinari Kültür Merkezi'ndeki program, üniversitenin tanıtımının yer aldığı bir sinevizyon gösterisi ile başladı.
DPÜ Rektörü Remzi Gören, burada yaptığı konuşmada, Dumlupınar Üniversitesinin çeyrek asrı geride bıraktığını ve bu süreç içerisinde 130 bin mezun verdiğini söyledi.

DPÜ'nün, varlığıyla Kütahya 'ya ve Türkiye'ye birçok değer kattığını dile getiren Gören, şöyle konuştu:'' Kütahya , çinisi kadar çınarlarıyla, pınarlarıyla da muhteşem bir şehir. Kütahya , Çanakkale'nin ruhunu barındıran Dumlupınar'ıyla kahraman bir şehir. Kütahya , en az Amasya kadar, en az üç Safranbolu kadar, en az beş Beypazarı kadar tarihi bir şehir. Kütahya , en az Bursa kadar Osmanlı, Konya kadar Selçukludur. Konya ne kadar Mevlana ise Kütahya da o kadar Mevlana'dır. Kütahya , en az İstanbul kadar, 'Sana dün bir tepeden baktım ey aziz Kütahya ' demeyi hak eden bir şehir. Kütahya , hikayesi olan, kadim bir şehir. Taşı toprağı altın, havası buram buram Anadolu kokan bir şehir. Dumlupınar Üniversitesi, vefalı, yerli, milli ve değerlerine sahip çıkan bir üniversitedir. Dumlupınar Üniversitesi Kütahya , Kütahya da Dumlupınar'dır.''Üniversite yönetimi olarak kente değer katmaya devam etmek için etkinlik düzenleme kararı aldıklarını da ifade eden Gören, ''Kentin ulusal ve uluslararası tanınırlığını sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara karşı duyarlı olmak için ' Kütahya 'ya Değer Katanlar' ödül törenini düzenledik. Bugün burada, ödül alanların büyük çoğunluğu, duyurusunu yaptığımız programımıza, Kütahya 'ya değer kattığına inanılarak önerilen isimler arasından oluşmaktadır. Burada en az ödül alanlar kadar ödül almayı hak edenlerin de olduğunu biliyoruz.'' ifadelerini kullandı.Konuşmanın ardından Kütahya 'yı ve üniversiteyi yurt içinde ve yurt dışında temsil eden kişi, kurum ve kuruluş temsilcilerine ödülleri Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Prof. Dr. Gören ve diğer protokol mensuplarınca takdim edildi.Program, DPÜ tarafından, Kütahya türkülerinin seslendirildiği ve kentin tarihi mekanlarını tanıtan videonun izlenmesi ile sona erdi.
Ödül Töreni Yurt Dışı Uluslararası Tarihi Mekan Pınarlar 

2 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı