Dört Ayaklı Minare iki buçuk yıl sonra ziyarete açıldı

Yenikapı sokaktan görüntü
Çatışma Basın Açıklaması Yasaklar Sokağa Çıkma Yasağı 

-Dört Ayaklı Minareden görüntü
-Dört ayaklı minareye isabet eden kurşunlar
-Röportajlar

( DİYARBAKIR ) DİYARBAKIR

- Diyarbakır’da yaklaşık iki buçuk yıl önce Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinden sonra çıkan çatışmalar nedeni ile ziyarete kapatılan Dört Ayaklı Minare, bugün vatandaşların ziyaretine açıldı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te basın açıklaması yaptığı sırada çıkan çatışmada başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmesi sonrası Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, birçok yerde yasakların kaldırılmasının ardından Dört Ayaklı Minarenin bulunduğu Yenikapı sokaktaki yasak yaklaşık iki buçuk yıl devam etmişti. Yaşanan çatışma izlerinin silinmesine devam eden Sur İlçe Belediyesi, bugün tarihi Dört Ayaklı Minarenin bulunduğu Yenikapı sokağını baştan sona vatandaşların hizmetine açtı. Polis bariyerlerinin bulunmadığını gören çevredeki vatandaşlar, sokağa girerek Dört Ayaklı Minareyi gezip fotoğraf çektirdi. Elazığ’dan gelen Şiyar Dolu isimli vatandaş, sokağın açılmasının turizm açısından önemli olduğuna değinerek, “Sokağın kapatılması turizm açısından çok sıkıntılıydı, turistler en önemli tarihi yapıyı göremiyordu. Yeniden vatandaşların ziyaretine açılması çok iyi oldu. İlk defa buraya geldim. Herkesin gelmesini istiyoruz” dedi.
Cemil isimli vatandaş ise, sokağın açılmasının esnaf için çok iyi olacağını belirterek, “Sokağın açılmasından son derece memnunuz., turizm açısından da çok güzel oldu, insanlar gelip buraları ziyaret edecek, çevre esnafı da bundan yararlanacak” diye konuştu.
1500 yılında, camisiyle birlikte Akkoyunlular tarafından yaptırılan Dört Ayaklı Minare, Anadolu’da tek olma özelliğini taşıyor.
5 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı