Donanma Komutanlığı'ndaki darbe girişimi davası - KOCAELİ

- AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy'un konuşmasıDonanma Komutanlığı'ndaki darbe girişimi davası - AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy: - ''FETÖ davalarından öyle bir karar çıkmalıdır ki her birimizin vicdanının rahatlayacağı bir karar olmalıdır. Bugün darbeye kalkışanlar, hainlik yapanların da bir daha buna cesaret edememesi lazım'' - ''Her ne kadar yalanlara sığınsalar, kendilerini 'sütten çıkan ak kaşık' gibi göstermeye çalışsalar da bu hainler mahkemelerde en ağır bedeli ödeyeceklerdir''KOCAELİ (AA) - AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, '''FETÖ davalarından öyle bir karar çıkmalıdır ki her birimizin vicdanının rahatlayacağı bir karar olmalıdır. Bugün darbeye kalkışanlar, hainlik yapanların da bir daha buna cesaret edememesi lazım.'' dedi.
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Eryarsoy, Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin dava öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, aziz milletin istiklaline ve istikbaline yönelik en alçakça saldırının 15 Temmuz'da yaşandığını ifade ederek, binlerce yıl olduğu gibi milletin feraseti, birlik ve beraberliğiyle girişimin boşa çıkardığını söyledi.

Kendilerinin millet adına dün olduğu gibi bugün de davanın takipçisi olduklarına dikkati çeken Eryarsoy, ''Her ne kadar yalanlara sığınsalar, kendilerini 'sütten çıkan ak kaşık' gibi göstermeye çalışsalar da bu hainler mahkemelerde en ağır bedeli ödeyeceklerdir. Bu davaları takip etmek bizim için çok önemli. Çünkü 15 Temmuz darbe girişimi 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ve bu topraklara ümit bağlamış en temel hakkı olan yaşama hakkına yapılmış bir saldırıdır.'' diye konuştu.
- "Hainlik yapanların da bir daha buna cesaret edememesi lazım''Eryarsoy, hukuk içerisinde, mahkemelerin karar verdiği şekilde bugün adaletin tecellisini beklediklerini dile getirerek, ''FETÖ davalarından öyle bir karar çıkmalıdır ki her birimizin vicdanının rahatlayacağı bir karar olmalıdır. Bugün darbeye kalkışanlar, hainlik yapanların da bir daha buna cesaret edememesi lazım.'' ifadesini kullandı.Türk milletinin daha da güçlenmesi açısından bugüne kadar nasıl birliktelik verildiyse bundan sonra da aynı şekilde verileceğine dikkati çeken Eryarsoy, ''Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda nasıl birlik ve beraberlik içerisinde olduysak aynı şekilde bu vatanın bekası, savunması için bugüne kadar nasıl bedel ödediysek Allah'ın izniyle yarın da bedel ödemeye hazırız. Şehitlerimizin emaneti olan bu topraklarda aynı inanç ve vatan sevdasıyla güzel ülkemizin aydınlık geleceği için mücadele etmeye devam edeceğiz.'' diye konuştu.

Beraberlik Feraset Darbe Girişimi Saldırı İstiklal 

25 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı