Dolmabahçe Sarayı 1'inci ve 2'nci Hazine Sergi Salonları ziyarete açıldı

TBMM Başkanı Kahraman’ın konuşması
Açılış Töreni Padişah Ziyaretçiler Tarihi Mekan Hanedan 

-Sergi açılış
-Sergide bulunan değerli eşyalardan detay

( İSTANBUL )- TBMM Başkanı Kahraman: “Tarihe ihanet etmeyeceksiniz ki, gelecek günler de size ihanet etmesin’’ İSTANBUL

- Dolmabahçe Sarayı 1'inci ve 2'nci Hazine Sergi Salonlarının açılışı Türkiye Cumhuriyeti Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman tarafından gerçekleştirildi.
Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen açılış törenine TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Osmanlıdan itibaren izleri olan bir mekandayız. Topkapı Sarayının mahzenlerinde de depolarında da burada da birçok tarihi eser var. Onlara sahip çıkma noktasında tembel olduğumuz dönemler oldu, çalışkan olduğumuz dönemler oldu. Çalışkanlığı bırakmamalıyız. Bu ortak bir çalışmanın sonucudur. Benim şansımdır. Bunlar onların tarih şuuru ve heyecanının sonuçlarıdır’’ ifadelerini kullandı. Tarihi mekanların korunması gerektiğini ifade eden Kahraman,’’ Tarihi müzemiz olmalı. Taksim Kışlası tarihi bir cinayettir, anıt cinayetidir. İhya edilmelidir. Orası bir tarih müzesi haline gelmelidir. Tarihi yaşamalıyız, ruh vermeliyiz. O eksikliğimiz var. Tarihi mekanları koruyacaksınız. Tarihe sahip çıkacaksınız. Tarihe ihanet etmeyeceksiniz ki, gelecek günler de size ihanet etmesin’’ şeklinde konuştu.
Büyük devlet olmanın sorumluluğunu yerine getirdiklerini belirten Kahraman,’’ Büyüğüz biz. Büyük devlet olduğumuz için Afrin'deyiz. Çevremizi emniyete almak için oradayız. Az daha bu büyüklüğümüzü sona erdirmek isteyenler 15 Temmuz’da bizi perişan ediyorlardı. Bir hainin, zavallının, kuklanın alet edilmesiyle. O FETÖ örgütüyle. Ancak Cenab-ı Hak müsaade etmedi. Cumhurbaşkanımıza parti gözetmeksizin bütün vatandaşlarımız destek oldu, alanları doldurdu ve demokrasimize sahip çıkıldı. Bir badireden döndük. Tarihimize sahip çıkarsak, şuurumuz olursa kimse bize bir şey yapamaz. Şehitlerimiz var. Afrin’deki şehitlerimizi, 15 Temmuz Şehitlerimizi, Fırat Kalkanı Şehitlerimizi, Çanakkale Şehitlerimizi bu vesileyle rahmetle anıyoruz’’ şeklinde konuştu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Saraylara bağlı tarihi mekanlardan Dolmabahçe Sarayı’nda uzmanların uzun çalışmaları sonucunda iki yeni salon hazır hale getirilerek açılış gerçekleştirildi.
1'inci ve 1'nci Hazine Sergi Salonları olarak adlandırılan bu iki salonda, TBMM Milli Saraylar emvanterinde bulunan ancak geziye açık alanlarda sergilenmeyen değerli eşyaların ziyaretçilerle buluşacağı öğrenildi. Dolmabahçe Sarayı 1'inci ve 2'nci Sergi salonlarında; Baccarat ve Bohemia kristalinden yapılmış dekoratif eserler, padişahlar için özel üretilen sofra takımları, padişah ve hanedan üyelerinin kullandığı şahsi eşyalar, dini merasimlerde kullanılan değerli eserler ve mühürlerin sergileneceği belirtildi. (OY-HB-
17 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı