'Dolandırılırsınız' dedikleri kart sahiplerini dolandıran ATM fareleri kamerada

-güvenlik kamerası-
Güvenlik Kamerası Kiralık Araç Dolandırıcılık Polis Ekipleri Ek Yerleştirme 

-dolandırıcıların ATM başında görüntüleri
--geçilen görüntü-
-Şahısların asayişten çıkarılması
-Asayişten detay

( KOCAELİ -HD) "Dolandırılırsınız" dedikleri kart sahiplerini dolandıran ATM fareleri kamerada- Yerleştirdikleri düzenekle 15 bin TL’lik vurgun yaptılar KOCAELİ

- Kocaeli’nin Derince, İzmit ve Gölcük ilçelerinde ATM’lere yerleştirdikleri düzenekle banka kartı sahiplerinin hesaplarından 15 bin TL’lik vurgun yapan ve benzer suçlardan 27 adet kaydı olan 2 şahıs, suçüstü yakalandı. Kocaeli’nin Derince, İzmit ve Gölcük ilçelerinde ATM’lere yerleştirdikleri düzenekle banka kartı sahiplerinin bilgilerini kopyalayarak hesaplarından 15 bin TL’lik vurgun yapan ve benzer suçlardan 27 adet kaydı olan 2 şahıs, bir başka ATM’ye düzenek yerleştirirken polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı. Edinilen bilgiye göre Ocak ayından itibaren Derince, İzmit ve Gölcük ilçelerinde banka hesaplarından bilgileri dışında para çekildiğini söyleyen vatandaşların şikayeti üzerine Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. ATM’ye düzenek yerleştirirken yakalandılar Şikayetlerin geldiği bölgedeki ATM ve çevre iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, yüzlerini şapka ile gizleyen iki kişinin olayı gerçekleştirdiğini tespit etti. Şahısların kiralık araçla İstanbul’dan geldiklerini belirleyen polis ekipleri, şikayet gelen bölgelerdeki ATM önlerinde pusu kurarak şahısların gelmesini bekledi. 3 ay süren takibin ardından Derince Yenikent Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki ATM önünde bekleyen polisler bir otomobilden inen şapkalı şahsı takibe başladı.
Polis ekipleri ATM’ye aparat yerleştirdiğini tespit ettiği E.S.(45) ve otomobilde bekleyen B.Ö.(48) adlı şahısları suçüstü yakaladı. ATM fareleri suç makinesi çıktı Polis ekiplerinin sıkı takibi sonrasında gözaltına alınarak emniyete götürülen şahısların sorgularında sahte kimlik ibraz eden E.S.’nin 20 benzer dolandırıcılık suçundan kaydı, 9 ayrı suçtan aranması ve 4 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla cezaevi firarisi olarak arandığı tespit edildi. ATM’lere düzenek yerleştirmede yardımcı olan B.Ö.’nün ise 7 dolandırıcılık suçundan kaydı olduğu belirlendi. Dolandırdıkları mağdurları dolandırıcılık konusunda uyarmışlar Şüphelilerin sabah erken saatlerde gittikleri ATM’lere düzenek yerleştirdikleri daha sonra ise para çekmeye gelecek olan vatandaşları bekledikleri, para çekmeye gelenlerin arkasında bekleyerek şifrelerini öğrendikleri ve mağdurlar gidince de kartı başka bir aparatla sıkıştığı yerden çıkararak başka bir ATM’den para çektikleri belirlendi. Şüphelileri teşhis eden mağdurlar ise arkalarında bekleyen şahısların, karları sıkıştıktan sonra kendilerine hemen bankaya giderek hesaplarını olası dolandırıcılıklara karşı bloke ettirmeleri gerektiği konusunda telkinde bulunduklarını söylediler. Adliyeye sevk edildiler Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler sabah saatlerinde Kocaeli ve Gölcük adliyelerine sevk edildi.
2 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı