Dolandırıcılık iddiası ile 2 kişi tutuklandı - BALIKESİR

- Adliye detayları - Zanlıların adliyeye getirilişi - Balıkesir ’in Edremit ilçesinde dolandırıcılık iddiasıyla 2 kişi yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.BALIKESİR (AA) - Balıkesir 'in Edremit ilçesinde, kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanı olarak tanıtarak dolandırıcılık girişimde bulunduğu iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre, işsiz ve yatalak olan İlyas Birgül'ü arayan İ.K. (45), kendisini SGK görevlisi olarak tanıtarak devlet tarafından bağışlanan maaşın usulsüz olduğunu söyledi.

Birgül'den 5 bin lira nakit para alan ve şimdiye kadar yatan paraları geri talep eden İ.K, ertesi gün gelip geri kalan 17 bin 500 lirayı teslim alacağını belirtti.
Bunun üzerine durumdan şüphelenen Birgül, polis ekiplerini arayarak durumu anlattı.Edremit Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğince yapılan takip sonucu Birgül’ün evine ikinci kez gelen İ.K ve E.C. (49) Soğanyemez Mahallesindeki Faruk Serpil Parkı içerisinde yakalandı.Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Burhaniye Ceza Evine gönderildi.
Polis Talak Akalan Dolandırıcılık Polis Ekipleri 

22 Mayıs 2019 Çarşamba günü yayınlandı