Doğuştan engelli 52 yaşındaki kadının okuma yazma azmi

Halise Bahçeci'nin evden çıkması
Engelli Kadın Öğretmen Gesi Doğuş Tekerlekli Sandalye 

-yengesinin okula götürmesi
-okulda ders işlemesi
-kendisi ve öğretmeni röp
-Genel ve detay

( ELAZIĞ )- 52 yaşındaki doğuştan fiziksel engelli kadın, dönemin şartlarında gidemediği okul nedeniyle okuma yazmayı başlatılan seferberlikle öğrenmeye başladı ELAZIĞ

- Elazığ’da 52 yaşındaki doğuştan fiziksel engelli kadın, dönemin şartlarında gidemediği okul nedeniyle okuma yazmayı başlatılan seferberlikle öğrenmeye başladı.
Elazığ’da doğuştan fiziksel engelli olan ve yürüyemeyen 52 yaşındaki Halise Bahçeci, zamanın şartlarında hem tekerlekli sandalye olmaması hemde mevcut imkanlar nedeniyle ailesi tarafından okutulamadı. İçerisinde okuma aşkı bulunan Bahçeci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı ‘Okuma Yazma Seferberliği kapsamında evine en yakın okula giderek 52’sinde okuma yazma öğrenmeye başladı.
Yengesi tarafından tekerlekli sandalyeyle okula götürülüp getirilen Bahçeci, azmiyle örnek oluyor. Doğuştan engelli olduğunu belirten Halise Bahçeci, tekerlekli sandalyesi olmasa kendisinin eve mahkum olduğunu okuma yazma eğitimi açısından da en büyük desteği yengesinin verdiğini söyledi.

Bahçeci, "Tekerlekli araba olmasa eve mahkumum. Yengem bana destek oluyor. O zaman okul ve tekerlekli sandalyem yoktu. Kimse de bana sahip çıkmıyordu. Yengem beni okula getiriyor ve götürüyor. Okuma yazma öğrenmeyi çok istiyorum” dedi.
Halise Bahçeci’nin aşırı bir heves ve coşku ile okula geldiğini belirten Sınıf Hocası Veysel Alp, “Hemen hemen kurs süresince bir gün hariç kursu sürekli takip etti. O imkan koşullarında çok hevesli, çok gayretli olmasına karşın kendi özel koşulları var. Yaşından kaynaklanan unutkanlık söz konusu olmasına karşın yine de azimle okumayı daha çok isteyerek gayret etti. Elinden geldiği kadar kursu azmi ile devam ettirmeye çalıştı. Bu azmini takdir ediyorum" diye konuştu.

18 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı