Doğu Guta'nın sembolü çocuklar acılarını Türkiye'de unutacak - HATAY

- Ela, Nur ve Kerim bebeğin hastaneye götürülüşü - Ela, Nur ve Kerim bebeklerinin tedavi edilmeleri - Ela ve Nur'un parkta oynamaları - Ela ve Nur'un annesi Hatip'in konuşması - Kerim bebeğin babası Muhammed'in konuşması - Savaş mağduru Doğu Gutalı çocukların acılarını ve beklentilerini "Noor and Alaa" adlı Twitter hesaplarından İngilizce olarak dünyayla paylaşan Doğu Gutalı iki kardeş Nur ve Ela ile Esed rejiminin saldırısında annesini ve bir gözünü kaybederek Doğu Guta ablukasının sembolü haline gelen Kerim bebek Türkiye'de hayatlarına yeni bir sayfa açıyor - Nur ve Ela'nın annesi Hatip: - "Yemek, içecek, ilaç ve okul gibi her şeyden mahrumduk. Çocuklarımız bombardımandan, çatışmalardan çok korkuyordu. Yerin altında yaşamak zorunda kaldık. Yeryüzüne çıkma imkanımız yoktu" - Kerim bebeğin babası Muhammed: - "Erdoğan, bizi Türkiye'ye kabul etti, 'Ülkemize hoş geldiniz' dedi.
Bize yardımcı oluyor. Türk Kızılayı ve Erdoğan'a çok teşekkür ederim"HATAY (AA) - Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kuşatması altındaki Doğu Guta'da çocukların acılarını ve beklentilerini "Noor and Alaa" adlı Twitter hesaplarından İngilizce olarak dünyayla paylaşan Doğu Gutalı iki kardeş Nur ve Ela ile Esed rejiminin saldırısında annesini ve bir gözünü kaybederek Doğu Guta ablukasının sembolü haline gelen Kerim bebek, Türkiye'de hayatlarına yeni bir sayfa açıyor.Türk Kızılayı aracılığıyla aileleriyle Hatay 'a getirilen Nur ve Ela ile Kerim bebeğe Türkiye, çeşitli kurum ve kuruluşlarıyla kucak açtı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Hatay ziyaretinde de görüştüğü Doğu Guta'nın sembol isimleri Türk Kızılayı aracılığıyla tepeden tırnağa giydirildi.Aileleriyle kayıt işlemleri yapılan Nur ve Ela ile Kerim bebek, kentteki bir hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.Nur ve Ela, parkta yaşıtlarıyla oynayıp zaman geçirirken Hatay 'daki bir otelde kalan aileler, yaşadıkları zor günleri unutarak hayatlarına yeni bir sayfa açmak istiyor.Nur ve Ela'nın annesi Şems Hatip, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 yıldır kuşatma altında yaşadıklarını hatırlattı.Tüm yaşam şartlarından, temel ihtiyaçlardan mahrum olarak yaşamlarını sürdürdüklerini vurgulayan Hatip, şunları söyledi:"Yemek, içecek, ilaç ve okul gibi her şeyden mahrumduk. Çocuklarımız bombardımandan, çatışmalardan çok korkuyordu. Yerin altında yaşamak zorunda kaldık. Yeryüzüne çıkma imkanımız yoktu. Çünkü sürekli bombardıman vardı. Şartlar çok zordu. Allah'a şükür önce Hama'ya oradan da İdlib'e geldik. Türk Kızılayının yardımıyla da Türkiye'ye geldik. Onlara çok teşekkür ediyorum. Hep yanımızda olup yardım ettiler. Bizim gibi göç eden ailelere yardım eli uzattılar."Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm Müslümanların, mazlumların yanında durduğunu kaydeden Hatip, Erdoğan'ı çok sevdiklerini ve tüm Suriye halkının güven içinde yaşamasını istediklerini sözlerine ekledi.Kerim bebeğin babası Ebu Muhammed de yaşamını yitiren eşinden geriye kalan Kerim ve iki kızıyla Türkiye'ye geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kendisiyle görüştüğünü anımsatan Muhammed, "Erdoğan, bizi Türkiye'ye kabul etti. 'Ülkemize hoş geldiniz' dedi.
Bize yardımcı oluyor. Türk Kızılayı ve Erdoğan'a çok teşekkür ederim. Allah Türkiye'yi korusun." dedi.

Hastane Çatışma Yaşam Şartları İngilizce Saldırı 

2 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı