Doğu Anadolu'dan batı illerine kurbanlık sevkiyatı başladı - AĞRI



: - Hayvan pazarından detay görüntüler - Besici ile röportaj - Şahan'dan detay ve sahibi ile röportaj - Hayvanların arabalara yüklenmesinden detay - Tıra yüklenen hayvanlardan detay - İstanbul'a kurbanlık götürecek Dinçer Karahan ile röportaj - Her yıl batı illerine yoğun kurban sevkinin yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu yıl da kurbanlıklar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin denetimi sonrası yola çıktı - Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar:"Bu yıl sevkler yoğun bir şekilde gerçekleşecek. Besicilerimizin sevk yapmadan önce veteriner sağlık raporu almalarını özellikle istiyoruz"ERZURUM (AA) - Ağrı 'daki üreticiler, Kurban Bayramı için besledikleri kurbanlıklarını gerekli kontrollerden geçirdikten sonra batı illerine götürmeye başladı.
Türkiye'nin kurban bayramlarında kurbanlık deposu olarak bilinen Doğu Anadolu Bölgesi, bu yılda besicilerin büyük emekle yetiştirdiği kurbanlıkların sevkiyle hareketlendi. - Ağrı Bölgenin önemli büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği kentlerinden Ağrı 'da da bu yıl yine kurbanlıklar pazarlardaki yerini aldı. Ağrı lı besiciler bir taraftan hayvan borsasında kurbanlıklarını satmaya çalışırken, bir taraftan da batı illerine kurbanlık götürmeye başladı.
Hayvan sevkinin yoğun olarak yaşandığı Ağrı Hayvan Borsasındaki besiciler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrolünden geçirdikleri kurbanlıkları kamyon ve tırlara yükleyerek yola koyuldu.İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne sabahın ilk saatlerinde gelerek kurbanlıklar için evraklarını teslim eden besiciler, özellikle küpe, aşı ve dişi kurbanlık olmaması konularında uyarıldı.Kurban Bayramı'nı batı illerine hayvan götürmek için dört gözle bekleyen besiciler, bu yılın kendileri için güzel geçeceğini ümit ediyor.Batı illerine geçen bayram 60 büyükbaş kurbanlık götüren Dinçer Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl zarar ettiği için bu yıl 30 kurbanlık götüreceğini ifade etti.
Bu yılki kurbanlıkları İstanbul'a götürmek üzere tıra yüklediğini anlatan Karahan, "Hayvanların gerekli kontrollerini yaptırdım. Bütün evrakları hazır. Aşılarını yaptırdık. Veteriner hekimimiz de zaten kontrolünü yaptı. Biz şimdi İstanbul'a gidiyoruz. İnşallah bizim için hayırlısı olur." dedi.
. - Bir tonluk "Şahan", 22 bin liraya satışa sunuldu"Şahan" adını koyduğu kurbanlığı 22 bin liraya satışa çıkaran besici Murat Öner de, bu kurbanlığı iki yıldır beslediğini ve satışını yaptıktan sonra masraflarını karşılamayı umduğunu ifade ederek, "Şahan'ı 22 bin liraya satıyorum. Bir araba fiyatı. Ama fiyatına da yakışan bir kurbanlık. Alanın zarar etmeyeceği bir hayvan." diye konuştu.

Muhabir Gesi Sağlık Raporu Allah Hayvan 

6 Ağustos 2018 Pazartesi günü yayınlandı