Diyarbakırlı Şehidin Evine Ateş Düştü

Hakkari ' nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş karakoluna PKK terör örgütü mensuplarınca düzenlen saldırı sonrasında çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden biri olan Diyarbakırlı Piyade Onbaşı Cahit Kılıç ' ın baba evine acı haber ulaşınca aile fertleri baygınlık geçirdi.
Acil Servis Şehit Dicle Üniversitesi Piyade 


Diyarbakır ' ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinde ikamet eden şehit Piyade Onbaşı Cahit Kılıç ' ın babası Galip Kılıç ' a acı haber İlçe Kaymakamı İsmail Şanlı ve askeri rütbeliler verdi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba Galip Kılıç gözyaşlarına hakim olamazken, acılı babayı ilçe kaymakamı ve askeri rütbeliler teselli etti. 9 aylık asker olan Cahit Kılıç ' ın 11 kardeş oldukları ve en son çatışmadan önce babası ile telefonla görüştüğü belirtildi.

Acı haberi alan şehit askerin annesi ve yakınları evlerinde baygınlık geçirdi. Anne Hasret Kılıç, ağıtlar yakarken, eve gelen yakınları ise haber üzerine fenalaştı. Şehit evinin önünde 2 ayrı 112 Acil Servis ekibi hazır bekletildi. Baygınlık geçiren şehit yakınlarına sağlık memurları ilk müdahaleyi yaptı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksek Okulu mezunu olan 24 yaşındaki şehit Piyade Onbaşı Cahit Kılıç ' ın cenazesinin yarın Diyarbakır ' a getirilerek Gürbüz beldesinde toprağa verilmesinin beklendiği bildirildi.
19 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı