Diyarbakırlı kadınlardan Mehmetçik'e anlamlı mesaj - DİYARBAKIR

- Diyarbakır lı kadınlardan Mehmetçik'e anlamlı mesaj - Konuşma yapılan salondan detay - İstiklal Marşının okunması - Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun konuşması - Türk bayrağı ve dövizlerle Afrin'e destek - Bayanlara karanfil verilmesi Diyarbakır lı kadınlardan Mehmetçik'e anlamlı mesaj - Valilikçe düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılan kadınlar, "Dualarımız Afrin'deki Evlatlarımızla" pankartı açtıDİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır 'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan kadınlar, "Dualarımız Afrin'deki Evlatlarımızla" pankartı açtı. Diyarbakır Valili tarafından Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğine katılan kadınlar, "Dualarımız Afrin'deki Evlatlarımızla" pankartı açarak, Afrin’de terör örgütü PYD/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı operasyonlarda yer alan Mehmetçik'e destek verdi.Kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmada, Diyarbakır lı kadınlarla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.
Kadını ötekileştiren, kadına şiddet gösteren, insani olmayan bütün tavır ve tutumları telin eden Güzeloğlu, "İnancımız kadın ve erkeği bir elmanın yarısı, birbirini tamamlayan, hayatı paylaşanı ve her adımda birlikte ortak bir tavrın parçası olarak görmektedir." dedi.
Büyük bir medeniyetin temsilcileri olarak kadına şiddete karşı olduklarını vurgulayan Güzeloğlu, hiçbir medeniyetin ve toplum kadının varlığını ihmal ederek hedefine ve beklentilerine ulaşamayacağını aktardı.Güzeloğlu, son 15 yılda yürütülen projelerle kadının Türkiye’de ki sosyal ve toplumsal alanında önemli değişimler yaşandığını işaret ederek, 15 yıl önce Türkiye de kadınların yüzde 20 olan iş gücüne katılımı oranını bugün yüzde 35'e yükseldiğini kaydetti.
Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Kadınlar Korosu'nun verdiği konserin ardından sona eren programa Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir de katıldı.

General Saygı Duruşu Kadına Şiddet Terör Örgütü 

8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı