Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Şehitlerimiz var, içimiz yanıyor ama asla yas tutmayacağız'

Bakan konuşma, detay

( ANTALYA ) - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Şehitlerimiz var, içimiz yanıyor ama asla yas tutmayacağız"- " Adaletsizliklere Türkiye 'dur' demezse kimse dur diyemez" ANTALYA
Tarih Bilinci Fedakarlık Erken Rezervasyon Başkent Milletvekili 


- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bugün Türkiye'nin bölgesindeki istikrarı korumak için İslamın son ordusu olan Türk ordusununun Suriye'de bir mücadele verdiğini belirterek " Evet şehitlerimiz var, evet üzülüyoruz, yüreğimiz yanıyor ama kimse bizden yas tutmamızı beklemesin tam tersine vatanımızın bekası için şehitlerimizin intikamı için düşmanın üstüne üstüne gideceğiz tıpkı Artuk Bey , Bemsi Alp gibi düşmanın üzerine gideceğiz ki şehitlerimizin de intikamını alacağız." dedi.
İçimiz yanıyor ama asla yas tutmayacağız" Antalya'da Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Antalya'nın fethinin 811'inci yıldönümü etkinliğinde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin ecdadın yüklediği mirası yüklenmemesi halinde adaletsizlikleri kimsenin dur demeyeceğini söyledi.

Antalya'da konuşan Çavuşoğlu, Antalya'yı Türk vatanı haline getiren 2 .Kılıçarslanın oğlu Gıyaseddin Keyhüsrev ve torunu İzzettin Keykavus'u rahmetle anarak başladığı konuşmasında tarih bilincinin önemine dikkat çekti. " Tarihimizi bilmek ve geleceğimize bu tarihe yakışır şekilde yön vermek bu şerefli ecdada layık olmanın gereğidir." diyen Bakan Çavuşoğlu, "Vatan bildiğimiz bu topraklarda ne destanlalar yazıldı ne fedakarlıklarda bulunuldu, ve halen bu mücadeleyi sürdürüyoruz, bugün hem vatanın bekası için hem de bölgemizin istikrarı için Mehmetçiğimiz İslamın son ordusu olan Türk Ordusu bugün Suriye de hainlerle mücadele ediyor, Rabbim Mehmetçiğimizi korusun. Evet şehitlerimiz var, evet üzülüyoruz yüreğimiz yanıyor ama kimse bizden yas tutmamızı beklemesin tam tersine vatanımızın bekskı için şehitlerimizin intikamı için düşmanın üstün üstüne gideceğiz tıpkı Artuk Bey , Bemsi Alp gibi düşmanın üzerine gideceğiz ki şehitlerimizin de intikamını alacağız. Allah hepsine rahmet eylesin" dedi.
"Adaletsizliklere Türkiye 'dur' demezse kimse dur diyemez" Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada ve dünyada adaletsizlikler olduğunu, Türkiye susarsa sorumluluk almaz ve ecdanın yüklediği mirası yüklenmezse bu adaletsizliklere kimsennin 'dur' demeyeceğini söyleyenr Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şöyle devam etti: " Sorumululuğumuz fazla , tarihte olduğu gibi içeride ve dışarıda bugün de hainler var. Teröristler gibi. Onlardan tarihimizde ecdadımızın hesap sorduğu gibi hesap soracağız, bu vatan topraklarında hainlere yer yoktur, vatanın geleceği milletin bekası için daha çok çalışmamız gerekiyor. Ecdadımıza layık olabilmemiz çin çalışmamız gerekiyor hem Türkiye'yi ihya edeceğiz hem Antalya'yı Alanya'yı bu bölgeyi bize emenet eden atalarımızın ruhunu şad etmek için Antalyamızı geliştideceğiz. " diye konuştu Antalya'yı sevmk haftada 5 gün ve günde 8 saat çalışmak değildir" "Antalyayı çok sevmemiz lazım bugün danyının her yerine gidiyoruz ama Antalya gibi bir şehri bulmak zordur" diyen Bakan Çavuşoğlu, " Ama sadece Antalyayı sevmek yetmez, Antalyanın da bizi sevmesi gerekiyor kendimizi Antalya'mıza sevdirmemiz gerekiyor onun için çok hizmet etmek gerekiyor. Antalya'ya hizmet etmek haftada 5 gün günde 8 saat çalışmak değildir .7 gün 24 sata anlayışıyla çalışmamız lazım bugün çok şükür vali milletvekili büyükşehirle birlikte Antalyamızı 16 yılda geliştirdik güzelleştirdik " dedi.
"Türkiye'de 50, Antalya'da 20 milyon turist hedefimiz var" Herkesin Antalya'yı turizmin başkenti bildiğini, bu sene 13 milyonu aşacaklarını ve erken rezervasyonların bunu gösterdiğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu sözlerini şöyle tamamladı : " Türkiye de 50, antalya od 20 milyon turist hedefliyoruz. Eğitmde de başkent olmak için çalışıyoruz, 5 tane üniversitemiz oldu, ikinci devlet üniversitemize Alaaddin Keykubat ismini verdik, Ecdadımızın isimleri Antalya'daki eserlerde yaşatmamız gerekiyor. gelecek nesillerimiz sorup öğrensin ecdadımız kim bize ne bırakmış görsün gençlerimiz çocuklarımız. Sağlıkta da başkent olmak istiyoruz bunun için de çok önemli adımlar atıyoruz her yıl Antalya'nın fethini kutlamak önemlidir ama yetmez, her gün antalya için çalışmamız lazım bu inaç ta bizde var bu miletllete Antalyaya hizmet aşkı bizde var."
4 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı