Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni - SAKARYA

- Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni - Törenden detaylar - Madalya ve beratların takdimi - Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun açıklamaları - 15 Temmuz Gazisi Hacer Baylan'ın açıklamaları - Şehit Tankçı Er Ömer Akkuş'un babası Mahmut Akkuş'un açıklamaları Sakarya 'da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni - Cumhurbaşkanlığı'nca 6 şehit ailesi ile 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan 22 gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı törenle takdim edildi - Sakarya Valisi Balkanlıoğlu: - "Allah bu devlete, millete, annelere başka acılar yaşatmasın. Gerektiğinde, vatanı müdafaa mecburiyeti ortaya çıktığında bizler de şehit olmak için hayatımızı her Türk vatandaşı gibi vermeye hazırız" - Şehit babası Akkuş: - "Bugün yine çocuklarım olsa yine tereddüt etmem vatanım için. Vatan olmadı mı hiçbir şey olmaz, hiçbir şeyin kıymeti yoktur. Vatansız ne namus olur ne din olur"SAKARYA (AA) - Sakarya 'da, Cumhurbaşkanlığı'nca 6 şehit ailesi ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan 22 gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı düzenlenen törenle Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından takdim edildi.Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Programda, madalya verilen şehitler ve gaziler hakkında hazırlanan sinevizyon gösterisinde, şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.Törende daha sonra şehit yakınlarına ve FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan 22 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.Tören sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, şehit yakınları ve gazilerin kutsal emanetler olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına övünç madalyalarını vermenin gururunu yaşadıklarını belirten Balkanlıoğlu, "Bu madalyalar, şehit yakınlarımıza, gazilere ve ailelerine devletimizin bir minnet ve şükranının nişanesi. Bunları ebediyen saklayacaklar. Allah bu devlete millete annelere başka acılar yaşatmasın. Gerektiğinde, vatanı müdafaa mecburiyeti ortaya çıktığında bizler de şehit olmak için hayatımızı her Türk vatandaşı gibi vermeye hazırız. Allah başka acılar yaşatmasın." şeklinde konuştu.
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği önünde yaralanan Hacer Baylan, o gece oğlu ve kızıyla birlikte sokağa çıkarak gazi olduklarını aktardı.Allah'tan vatana bir daha böyle birşey yaşatmamasını dileyen Baylan, "Böyle bir durumda Türk milletinin, canını seve seve çocuklarıyla feda edeceğini, bebekleriyle sokağa çıkabileceğini artık bütün dünya gördü ve duyabildi. Cumhurbaşkanımıza bize bu övünç madalyasını takdim ettiği için ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.
- "Çocuklarım olsa yine tereddüt etmem vatanım için"Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin El Bab bölgesinde şehit düşen Tankçı Er Ömer Akkuş'un babası Mahmut Akkuş ise Allah'ın devlete ve millete birlik beraberlik nasip etmesini diledi.Devleti destekledikleri takdirde bu işlerin yürüyeceğini vurgulayan Akkuş, şunları kaydetti:"Başımızda dönen dolapları görüyoruz. Benim çocuğum şehit oldu, Allah taksiratını affetsin, diğer şehitlerimize de Allah rahmet etsin. Bir taraftan acı, bir taraftan tatlı ama bizim ayakta durmamız gerekiyor. Bunların bilincinde ve farkındayız. Ben 68 yaşına girdim, hamd olsun ayaktayız. Bugün yine çocuklarım olsa yine tereddüt etmem vatanım için. Vatan olmadı mı hiçbir şey olmaz, hiçbir şeyin kıymeti yoktur. Vatansız ne namus olur ne din olur. Biz bunların bilincindeyiz, elhamdülillah Müslümanız. Neyin ne olduğunu biliyoruz."
Kutsal Emanetler Şehit Yakınları Övünç Madalyası Darbe Girişimi Şehit Aileleri 

18 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı