Devlet Hastanesinde 'Anne Oteli hizmeti

Anne otelinden genel detay görüntüler,
Televizyon Yoğun Bakım Ünitesi Yenidoğan Kız Çocuğu Yeni Doğan Bebek 

-anne otelinde kalan annelerden görüntüler,
-annelerin bebekleriyle ilgilenmelerinden görüntüler,
-Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nden görüntüler,

( ÇANAKKALE ) -- Yeni doğum yapan annelere otel konforunda hizmet ÇANAKKALE

- Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde , yeni doğan bebeklerin anne sütünden mahrum kalmamaları ve doğum yapan annelerin hastanede rahatça kalabilmeleri için 'Anne Oteli' hizmeti veriliyor. Çanakkale'de 3 ay önce hizmet vermeye başlayan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde doğum yapan anneler, Yenidoğan Yoğun Bakım Servisinde tedavi gören bebeklerinden mahrum kalmıyor ve sütlerini de bu sayede rahatça verebiliyor. İki kişilik odalardan oluşan 'Anne Oteli'nde 4 oda bulunuyor ve 8 anne kalabiliyor.Annelere sabah, öğlen ve akşam olmak üzere 3 öğün yemek de veriliyor. 'Anne Oteli'nde banyo, tuvalet, televizyon, dinlenme alanı ve süt sağma makineleri de bulunuyor. Ayrıca ücretsiz olarak verilen bu hizmet sayesinde, tedavi gören bebekler ile anneleri arasındaki duygusal bağın güçlendirilmesi de sağlanıyor. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nin 100 yıla yakın bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Hastane Başhekimi Op. Dr. Yusuf İlker Çömez, yeni Devlet Hastanesi binasına 3 ay önce taşındıklarını belirtti.
Hastanede, 20 gün önce 'Anne Oteli'nin hizmet vermeye başladığını söyleyen Op. Dr. Yusuf İlker Çömez, "Hastanemizde şuanda yaklaşık 36 tane yenidoğan yoğun bakım ünitesi mevcut. Bu yoğun bakım ünitelerinde yatan bebeklerimiz için hastanemizde düzenli beslenmeleri ve anneleri tarafından emzirilebilmeleri için konforlu içerisinde kendine ait tuvaleti, banyosu ve mutfağı olan, ortak dinlenme ve sohbet alanlarının yer aldığı 'Anne Oteli' hizmeti veriliyor. Bu hizmet sayesinde bebeklerimizin normal gelişimlerini sağlamaları ve annelerinin de rahat etmeleri planlanıyor. Şuanda 6+2, 6 anne, 2 gebe yatağı şeklinde 8 anne misafir edilebiliyor. Bu anne otelinde daha çok düşük ağırlıklı prematüre dediğimiz yoğun bakım ihtiyacı olan ve küvezden ayırmadığımız bebeklerin anneleri konaklayabiliyor" dedi.
Hastanede, 5 gün önce Hilal Ergil isimli bir kız çocuğu dünyaya getiren Çan ilçesi Cicikler köyünden Birgül Ergil, "Hastanedeki bu 'Anne otel' hizmeti ile çocuğumdan ayrı kalmıyorum. Çocuğuma süt vermem daha kolay oluyor. Eğer köyüme gitseydim, çocuğumu görme şansım kısıtlı olacaktı. Hem de süt ulaştıramayacaktım. Anne Otelinde kalıyoruz. Burada rahatız ve her şeyden çok memnunuz" şeklinde konuştu.
Hastaneye 37 haftalık bebeği Kumsal Kaçar'ı tedaviye getiren Gökçeada'da yaşayan Ayşe Kaçar, 4 gün boyunca 'Anne Otel'inde kaldığını ifade ederek," 'Anne Oteli' hizmetinden çok memnun kaldık. Hastanede verilen hizmet ile bebeğin bakımı çok güzeldi. Gökçeada'da böyle bir imkan yok. Gelip gitme konusunda sıkıntısı oluyor. Bebeğim tedavi için 3-4 akşam yoğun bakım ünitesinde kaldı. O sırada bende bu anne otelinde kaldım" dedi.

25 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı