Dev turp manav tezgahında ilgi gördü

Dev turp yakın plan
Medar Yakın Plan Dera 

-Normal turplar arasında bulunan dev turp
-Manav Mehmet Erdoğan Turpları düzenlerken
-Turpun tartılması
-Osmaniye’de doğup büyüdüğü söyleyen Ahmet Yılmaz
-Hakan Çelik ile röportaj
-25 yıldır bu mesleğin içinde olduğunu ifade ederek Manav Mehmet Erdoğan
-Tahsin Ceylan
-Eczacı Zeki Özgen

( OSMANİYE -ÖZEL)- Osmaniye’de bir manav tezgahındaki 6 kilo 480 gramlık dev turp görenleri şaşırttı OSMANİYE

- Osmaniye’de bir manav tezgahında bulunan 6 kilo 480 gramlık dev turp görenleri şaşırttı. Türkiye’nin turp ihtiyacının yüzde 70'ini karşılayan Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden bir üretilen ve 25 yıllık manavlık yapan Mehmet Erdoğan'ın tezgahına ulaşan turp, büyüklüğüyle vatandaşların ilgi odağı oldu. 25 yıldır bu mesleğin içinde olduğunu ifade eden manav Mehmet Erdoğan, “Bizim buranın turpları Kadirli'den gelir. Kadirlimizin turpu dünya genelinde meşhurdur. 25 yıldır ilk defa böyle büyük bir turpla karşılaşıyorum. Genelde bize ulaşan turpların gramajları 50 gram ile yarım kilo arasında değişirken Kadirli’den bir arkadaş tarafından bize ulaştırılan 6 kilo 480 gram gelen turptan dolayı şaşkınız. Vatandaşlarda şaşkın onlarda gördüğü zaman bu nedir, nereden geldi diyor” dedi.
Osmaniye’de doğup büyüdüğü söyleyen Ahmet Yılmaz "Kadirli ilçesinde yetişen turp severek tükettiğimiz bir ürün. Fakat ilk defa böyle enteresan bir turpla karşılaştım. Galiba 6,5 kilo heyecan verici. Bu arada hormon varmı yoksa doğal olarak mı yetişti merak ediyorum” diye konuştu.
Turpu köftenin yanında zevkle tükettiğini söyleyen Hakan Çelik ilk defa böyle büyük bir turp gördüğünü ifade ederek “Allah vergisi” olarak yorumladı. Tahsin Ceylan ise şaşkınlığını gizlemeyerek “Allah’ın mukadderatı” olarak yorumladı. Eczacı Zeki Özgen ise bu kadar büyüklükte turpu ilk defa gördüğünü belirterek, “Bölgemizin köklü yiyeceklerimizden toprak altında yetiştiği insan sağlığı için faydalı olan besin maddeleri barından bölgemizin medarı iftarı fıstığı gibi turpumuz burada. Sağlığa yararlarından dolayı çok sık kullanıyorum. Her mevsimde soframdan eksik etmediğim bir ürün. Birkaç defa büyük turp görmüştüm ama son yıllarda bu kadar büyük olanını hiç görmemiştim” şeklinde konuştu.

Yakın Plan Hakkında
Geç saatlere kadar, büyük emekler sarf edilerek çekilen dizilerin kamera arkası görüntüleri, setlerin günlük çalışma tempoları, oyuncular, yapımcılar ve senaristlerle çok özel röportajlar Yakın Plan ile evlerinize geliyor… Başarılı ve güzel sunucu Esra Balamir ile bu eğlenceli ve keyifli serüveni sakın kaçırmayın! Yakın Plan, her Cumartesi saat 23:00'de Beyaz TV’de…...
devamı
22 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı