Denizli'de üniversite öğrencileri İsrail'i protesto etti

- KYK İl Müdürü Mustafa Sabri Ak konuşma - Öğrencilerden Muhammet Vahit Yıldırım konuşma - Öğrenci Semih Sayan konuşma - Yurt binasının ışıklarından Kudüs yazılması - Cep telefonu ışıklarıyla Kudüs yazılması - Öğrencilerin slogan atması - Denizli 'de KYK yurt binasında kalan öğrenciler İsrail'i protesto etmek için yurt binalarını "Kudüs" yazısıyla aydınlattıDENİZLİ (AA) - Denizli 'de bulunan KYK öğrenci yurtlarındaki öğrenciler İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına tepkilerini yurt binalarının ışıklarını açıp kapatarak gösterdi.Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahallesi'nde bulunan Prof. Dr. Cevat Akşit Erkek Öğrenci Yurdu'ndaki üniversite öğrencileri binanın ışıklarını saat 21.00'de İsrail'e tepki için eş zamanlı söndürdü.Öğrenciler binaya ışıkla yazılan "Kudüs"ü fotoğraflarken, "Kudüs kırmızı çizgimizdir" şeklinde slogan attı.KYK İl Müdürü Mustafa Sabri Ak AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Zulme lanet, Kudüs'e destek" sloganıyla tüm öğrenci yurtlarında Filistinlilere destek olmak için protesto gösterileri yaptıklarını söyledi.

İsrail'in yaptıklarını şiddetle kınadıklarını belirten AK, "Bu nedenle tüm ülkede olduğu gibi Denizli 'deki KYK yurtlarında da öğrencilerimizle birlikte Kudüs'ün yanında olduğumuzu göstermek istedik. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir." diye konuştu.
Öğrencilerden Muhammet Vahit Yıldırım, Kudüs'te yaşananlara karşı Filistinlilerin yanında olduklarını ve bu zulmün bitene kadar Filistinli halkın yanında olduklarını söyledi.

Semih Sayan da KYK gençliği olarak Kudüs'ün yanında olduğunu ifade ederek, etkinliği Filistinlilere moral vermek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Öte yandan Kudüs'e destek gösterileri Honaz, Bekilli ve Çivril ilçelerinde öğrencilerin yaptığı protesto gösterileriyle sona erdi.
Protesto Muhabir Öğrenciler Öğrenci Yurtları Saldırı 

17 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı