Denizli'de bin 500 metrede zorlu kurtarma operasyonu

Araçların tırmanma detayları
İlk Müdahale Kurtarma Operasyonu Kayalı Ağır Yaralı Irak 

-Ekiplerin bekleme yeri
-Park edip giden araç detayı
-Sedye ile taşınma ile
-Ambulansa taşınma anı

( DENİZLİ ) DENİZLİ

- Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi Ornaz Vadisi üzerindeki Ambörönü mevkiine çıkan Hayrettin Güneş (55) ağır yaralı olarak kurtarılırken, Ramazan Tekin hafif yaralı olarak kurtarıldı. Zorlu kurtarma operasyonu, bin 500 metre yükseklikte zorluklar altında gerçekleştirildi.
Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi Ornaz Vadisi üzerindeki Ambörönü mevkiine, kuzu göbeği aramak için çıkan, Hayrettin Güneş (55) ve Ramazan Tekin bin 500 yükseklikteki kayalıklara kadar çıktı. Daha 20 metrelik uçuruma düşen Hayrettin Güneş (55) ağır yaralandı. Hemen yakınlarını arayan yanındaki arkadaşı Ramazan Tekin yardım istedi. Yakınları 112'ye haber vermesi ile olay yerine AKUT, UMKE görevlileri gitti. Yüksek kesimlerde, yol ve kayalıklara rağmen çıkan Akut ekipleri yaralı ve arkadaşını aramak için çalışma başlattı. Yakınlarının tarifi ile gidilen ilk adreste arabasını bırakıp yaya olarak aramaya katılan bir vatandaşın, arabasını park etmesinden dolayı AKUT aracı olay yerinde beklemek zorunda kaldı. Polis arabasından anons yapılan araç sahibi gelmeyince, araçtaki malzemeler başka araca yüklenerek, aramaya başka araba ile devam edildi. Ekipler daha sonra ikinci adreste aramalarını devam etti. Dağın tepe noktasına kadar çıkan ekipler başından yaralı olarak Hayrettin Güneşe ulaştı. Güneş ile Tekin, yaklaşık 6 saatlik çalışmanın ardından sedye yardımı ile bulundukları yerden çıkarılarak önce geldikleri araç ile ambulansın bulunduğu noktaya getirildi.
Kaza yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Servergazi Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Yaralılardan Güneş'in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
12 Nisan 2018 Perşembe günü yayınlandı