Denize düşen köpeği arkadaşları havlayarak kurtardılar

Köpeğin kurtarılma anı
Köpek Kamera Güvenlik Kamerası Güvenlikçi Hayvan 

-Güvenlik görevlileriyle röp.
-Genel ve detaylar

( İSTANBUL -ÖZEL) İSTANBUL

- İstanbul Büyükçekmece’de denize düşen köpek, arkadaşlarının sayesinde son anda kurtuldu. Havlayarak yardım isteyen köpeklerin sesini duyan güvenlik görevlileri köpeği boğulmaktan kurtardığı o anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, dün saat 12.00 sıralarında İstanbul Büyükçekmece’de bulunan bir limanda yaşandı. Limana bir grup köpek girdiğini gören Büyükçekmece Belediyesine bağlı güvenlik görevlileri güvenlik kameralarından köpekleri takibe aldı. Biraz zaman geçtikten sonra köpeklerin yoğun havlama sesini duyan görevliler, köpeklerin bulunduğu yere doğru koştu. Sahile geldiklerinde bir köpeğin suya düştüğünü gören görevliler köpeği kurtarmak için seferber oldu. Birbirlerine tutunarak denize düşen köpeğin yanına inen görevliler kısa süre içerisinde köpeği boğulmaktan kurtardı. Kendilerini tehlikeye atarak köpeği soğuk sudan çıkaran güvenlikçilerin etrafında dönen köpekleri adeta teşekkür ettiler. “Hayvanlara kötü davranan insanlara örnek olacağına inanıyorum” Köpeği kurtaran güvenlik görevlilerinden Raşit İdügü, bir can kurtardıklarını ifade ederek, ”Havlama seslerini duyunca koşarak oraya doğru koştum. Gerekli müdahaleleri yaparak köpeği düştüğü denizden çıkardık. Sonuçta bir can kurtardığımıza inanıyorum. Umarım hayvanlara kötü davranan insanlara örnek olur. Biz daha önce bunun eğitimini almıştık faydasını bu olayda gördük” dedi.
“Biz köpeği çıkardıktan sonra arkadaşları teşekkür eder gibi etrafımızda döndüler” Olayın bir diğer kahramanı Rıdvan Özkaya ise, ”Köpeklerin içeriye girdiğini görünce kameralardan takip ettik. Bir süre kendi aralarında koşturmaya başlayıp sağ sola dağıldılar. Havlama seslerini duyunca ne oluyor diye sahile gittiğimizde köpeğin düştüğünü gördüm. Sanki onlarda kurtarmak için bir çaba gösterdiler ama ellerinden bir şey gelmediği için biz müdahale ettik. Daha önce Büyükçekmece Belediyesi Güvenlik Birimi tarafından hayvan kurtarma konusunda eğitim almıştık sanırım ilk sınavımızı başarılı bir şekilde verdik. Biz köpeği dışarı çıkarttıktan sonra köpekler yanımıza geldi teşekkür eder gibi çevremizde döndüler” diye konuştu.
Köpeğin denize düştüğü o anlar kamerada Köpeğin denize düştüğü ve güvenlik görevlilerin kurtardığı o anlar limanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, köpeğin kıyıda yürüdüğü sırada denize düştüğü, arkadaşlarının gelerek havlayıp yardım istediği ve güvenlik görevlilerinin köpeği kurtardığı görülüyor.
12 Ocak 2019 Cumartesi günü yayınlandı