Değirmenlerde bayram öncesi yoğunluk - MUŞ

- Değirmende buğday öğütülmesinden görüntüler - Ekrem Yaldız'ın konuşması - Selim Toktaş'ın konuşması - Değirmen sahibi Ercan Korkmaz'ın konuşmasıMUŞ (AA) - Muş 'ta buğday hasadının yapılmasıyla değirmenlerde bayram öncesi yoğunluk yaşanıyor.Vatandaşlar, hasat ettikleri buğdayı merkeze bağlı Yarpuzlu köyü yakınlarındaki taş değirmende öğütüyor.Taşoluk köyünden gelerek taş değirmende buğday öğüten Ekrem Yaldız, 10 nüfuslu bir aile olduğu için yılda 100 teneke buğdayı un yaptığını, köyde genellikle tandır ekmeği tükettiklerini belirtti.
Ortakent köyünde yaşayan ve kışlık un ihtiyacını hazırlamak için değirmene gelen Selim Toktaş ise, "Biz bu değirmende buğdaylarımızı yıkayıp öğütüyoruz. Sabah erken saatlerinde geldiğim halde halen sıra alamadım. Un yapmak için 100 teneke buğday getirdim. Bu yıl verim çok iyi." diye konuştu.
Yaklaşık 15 gün önce sezona başladıklarını belirten değirmen sahibi Ercan Korkmaz da geçen yıllara göre buğdayda artış olduğunu söyledi.

Vatandaşların özellikle kepekli un öğütmek için taş değirmenine yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Korkmaz, "İşlerimizde geçen yıla göre yüzde 30 artış var. Biz de mesai süreklidir. Gece gündüz sürekli çalışıyoruz. 3 ay sezonumuz devam ediyor. Günlük yaklaşık 7 ton buğday öğütüyoruz. Bir teneke buğday öğütmek için 2 lira alıyoruz. Nakit parası olmayandan 15 teneke buğday karşılığında bir teneke buğday alıyoruz. Köylü vatandaş genelde kaliteli buğday getiriyor." ifadelerini kullandı.
Asad Tandır Ekmeği 

20 Ağustos 2018 Pazartesi günü yayınlandı