Davutoğlu: Tutacaksın elinden, tek tek saydıracaksın

TUTACAKSINIZ KILIÇDAROĞLU'NUN ELİNDEN, AĞAÇLARI TEK TEK SAYDIRACAKSINIZ
Türkiye 


Yeşil ağaç falan diyorlar. Türkiye'de 3,5 milyar fidan diktik. Çağıracaksınız Kılıçdaroğlu'nu tek tek saydıracaksınız. Hedefimiz yeryüzündeki insan kadar fidan dikmek.

KILIÇDAROĞLU'NUN UÇUK VAATLERİ

Biz yalan söylemeyiz Babamdan öğrendiğim ilk şey yalan söylememektir.Bu tür vaatlerle ülke ne hale gelir iyi biliyoruz. Şu anda bütçe açığı konusunda dünyanın en güvenilir ülkelerinden biriyiz.

Kılıçdaroğlu'nun vaatlerinin karşılığının ne olduğunun hesabını halkımız zaten yapar. Biz sosyal yardımlar verdiğimizde ne diyorlardı, 'kömür, makarna dağıtıyorlar' diyorlardı. Şimdi kendileri vaad ediyor. Onların vaad ettiklerinin çoğu da zaten bizim yaptığımız şeyler.
Aile sigortası dediği şeyi, biz aile sosyal destek programı diye zaten ortaya koymuşuz. Ben, gerek CHP'nin, gerek HDP'nin beyannamelerini okuduğumda kafamda bir Türkiye tablosu canlanmıyor. Benim orada gördüğüm şey, 'milleti nasıl kandırabilirim, nasıl oylarını alabilirim' tablosu.
AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARDILAR

Bazı köşe yazarları, biz çalışan kadınlarımıza bir yardım sağladığımızda, esnaflarımıza kredi kolaylığı sağladığımızda, 'hükümet popülist bir politika yapıyor' diyorlardı. Aynı medya çevreleri, Kılıçdaroğlu'nun vaatlerine 'halka dokunan vaatler' diyorlar. Aynı vaatleri biz yapsaydık, 'irrasyonel politikalar, popülizm, halkı aldatmak' diyeceklerdi.
21 Nisan 2015 Salı günü yayınlandı