Davutoğlu: Bu haberi yapanlardan bir özür bekliyorum

A Haber canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, kızı hakkında yapılan yalan haberlere sert tepki gösterdi. Yapılan yayınları ahlaksızlık olarak değerlendiren Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı;
Başbakan A Haber İsyan 


BU NASIL BİR AHLAKTIR?
Evladıma da söz vermiştim ama tam da yeri geldiği için söylüyorum. Bundan 3-4 gün önce bir gazetede benim kızımla ilgili manşet atıldı. Güya benim kızım dersinden kötü not aldığı için öğretmeni sınıf değiştirmek zorunda kalmış. Peki sırf Başbakan'ın kızı olduğu için kamuoyu önünde linç edilircisine, ve o çocuğun okula hangi psikoloji ile gidileceği düşünülmeden yalan iftira bir haberi yapmak nasıl bir ahlaktır.

BAŞBAKAN VASFIYLA OKULU ARAMADIM
3 gündür kızımla gece yarısı da olsa bu konuyu konuşuyorum. Kesinlikle böyle bir olay yok, bir kere dahi başbakan vasfıyla okulu aramış değilim. Veli vasfı ile aramış değilim. Eşim bile minimum düzeyde ilgi gösteriyor ki yanlış anlaşılmasın.

KIZIM ÖZEL OKULDA DEĞİL DEVLET OKULUNDA OKUYOR
Benim kızım özel okulda değil devlet okulunda okuyor. Peki bu çocuk haklarına uygun mu? O gazete ve dergi açık bir şekilde okulda zor duruma düşürecek bir haberi niye yapar? Tekzip gönderdik niye yayınlamaz?

BAŞBAKAN'IN ÇOCUĞU OLMAK SUÇ MU?
Başbakanın çocuğu olmak suç mu? Yakışır mı? O çocuk çocuk değil mi? Biz gece gündüz hizmet için koştururken suç mu işliyoruz? İsyan ediyorum gerçekten.

BİR ÖZÜR BEKLİYORUM
Devlet okulunda okuyor, ayrıcalıklı bir statüsü yok. Ama bu yayın sürdürülüyor ve bir dergi bunu ahlaksızca başka şekilde resmediyor. Çocukların hepsi kıymetli. Bir çocuğun gözyaşına dünyayı feda ediyorum. Bu yayını yapanlardan bir özür bekliyorum.

BEYAZ GAZETE

26 Aralık 2014 Cuma günü yayınlandı