Davutoğlu bakan olacak isimleri açıkladı

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerden 3 ay önce yasal zorunluluk nedeniyle, 3 bakan 7 Mart'a kadar istifa edecek.
İçişleri Bakanlığı Adalet Bakanlığı İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk Ahmet Davutoğlu 


7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerden 3 ay önce yasal zorunluluk nedeniyle, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Lütfi Elvan en geç 7 Mart Cumartesi gününe kadar görevlerinden istifa edecek.

Portekiz ziyareti öncesi havalimanında basın mensuplarının karşısına geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, istifa edecek bakanların yerine bakanlık müsteşarlarının getirileceğini açıkladı.

Davutoğlu'nun açıklamasından sonra Efkan Ala'nın yerine , İçişleri Bakanlığı müsteşarı Sebahattin Öztürk, Bekir Bozdağ'ın yerine Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Lütfi Elvan'ın yerine ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin getirilecek.
Sebahattin Öztürk Hakkında
1962 yılında Trabzon-Çaykara'da doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu o zamanlar nahiye merkezi olan Dernekpazarı Ortaokulu'nda tamamladı. 1975 yılında Trabzon Erkek Öğretmen Lisesi'ni yatılı olarak kazandı, 1980 yılında mezun oldu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne girdi. 1986 yılında mezun oldu. 1987 yılında açılan kaymakamlık sınavını kazanarak 19.06.1987 tarihinde kaymakam adayı olarak mesleğe ...
devamı
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
2 Mart 2015 Pazartesi günü yayınlandı