Davetsiz misafir artık ev sahibi oldu

Genel görüntü
Opel İsaf İslam Hayvan 

-Kumru kuşu
-Kuşun konduğu yer
-İş yerinin içinden görüntü
-Röportaj
-Duman’ın sevgisini göstermesi
-İş yerinin içinde uçması
-Müşterinin ilgisini çekerken
-Duman’ın kuşla ilgilemesi
-İş yerinin kapatılması
-Eve gidilmesi

( HAKKARİ )- Yüksekovalı esnaf, dükkanına gelen kuşa gösterdiği şefkat görenlerin takdirini kazanıyor HAKKARİ

- Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde esnaflık yapan İslam Duman adlı vatandaş, bir aydır her akşam iş yerine gelen kumru kuşuna gösterdiği şefkat görenlerin takdirini topluyor. Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Duman Kuruyemiş adlı iş yerinin sahibi İslam Duman, iş yerine bir aydır kumru kuşunun geldiğini söyledi.

Bir aydır kuşun her gün akşam saat 18.00 gibi iş yerine geldiğini dile getiren Duman, sabah ise dükkanını açtığında kuşun çıkıp gittiğini belirtti.
Bir aydır hiçbir şekilde kuşa zarar vermeyen Duman, gün geçtikçe kuşun da kendisine alıştığını ifade ederek, “20 yıldır bu mesleği yapıyorum. Her gün sabah 07.00’de iş başı yaparken, akşam da saat 21.00’e doğru kapatıp eve gidiyoruz. Malum havalar soğudu, soğuktan dolayı her gün akşam saat 18.00’da özel bir misafirimiz var. Her gün bize uğruyor. Sabah iş yerimizi açtığımızda da çıkıyor. Akşam saatlerinde de gelerek belirlediği yere geçerek dinleniyor. Bizde alıştık, o da bize alıştı” dedi.
Kuşu kendi elleriyle besleyerek seven Duman, “Bu kuş olsun veya dışarıda olan tüm canlılar olsun, soğuk havalar nedeniyle onlara sahip çıkalım. Kış başladı, dışarıda sahipsiz hayvanlar var, onlara sahip çıkalım” uyarısında bulundu.
5 Aralık 2019 Perşembe günü yayınlandı