Darp iddialarının ardından kreş görevlileri konuştu

Görevlilerin açıklamaları
Öğretmen Kamera Sistemi Yansıma Bakanlık Öğretmenlik 

-Çocuktan ve aileden görüntüler

( TEKİRDAĞ ) TEKİRDAĞ

- Çorlu’da önceki gün meydana gelen olayda kreşe bırakılan 1,5 yaşındaki kızlarının eve tanınmaz halde geldiğini belirterek çocuklarının kreşte darp edildiğini iddia eden Ş. ailesinin ithamlarına kreşten yanıt geldi. Gül ve Sevnur Ş. çiftinin özel bir kreşe bıraktıkları 1,5 yaşındaki kızlarının kreşte darp edildiği iddiaları ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürlüğü ekiplerince de soruşturma başlatıldı. Olayın kamuoyuna yansımasının ardından sabah saatlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri kreşe gelerek inceleme ve soruşturma başlattı. 1,5 yaşındaki Ela’nın öğretmeni olan ve 5 yılı aynı kurumda olmak üzere toplam 8 yıldan bu yana öğretmenlik yaptığını kaydeden Ayşe Verim, “Darp iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Kesinlikle kabul etmiyorum. Çocukların bir birini ısırması söz konusu. Çocukların uyku saatinde yaşanan bir hadise var. 2 yaşındaki çocuğun 1,5 yaşındaki çocuğu ısırması var. Olayı gördüğümüzde buz tedavisi yaptık. Doktora götürdük. Ben de 2 çocuk annesiyim, çocuğun darp edilmesi iddiasını kabul etmiyorum” dedi.
Kreşin sahibi Mehmet Özkara da darp iddialarının gerçeği yansıtmadığını uyku sırasında 1,5 yaşındaki çocuğu beşiğine giren 2 yaşındaki çocuğun ısırması hadisesi olduğunu öne sürdü. Özkara, kreşte kamera sistemi olmadığını mevcut kameraların bakanlıktan gelen talep üzerine kaldırıldığın söyledi.

Özkara, “Keşke kamera kayıtları olsaydı da onları gösterseydik bugün kameralar karşısına geçip kendimizi anlatmak zorunda kalmazdık” dedi.

15 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı