Darbecilerin şarjörünü alan kahramanın gururu - SAMSUN

- Gazi Adnan Çilingir'den genel detay - Çilingir'in röportajı - Devlet Övünç Madalya töreniDarbecilerin şarjörünü alan kahramanın gururu - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında vatandaşa ateş açan askerlerin tüfeklerinden şarjörlerini çıkarırken kolundan vurulan Samsun lu gazi Adnan Çilingir, Devlet Övünç Madalyası ile ödüllendirildi - Gazi Çilingir: - "Taksim Meydanı'nda bin kişi vardı. Ben o şarjörleri almasan en az 150 kişi ölebilirdi" - "Askerde jandarmaydım. Dedim ki ben bunların tüfeklerinin şarjörlerini alabilirim, ateşi kesebilirim. Birden iki askerin arasına daldım ve ikisinin de şarjörünü aldım. Üçüncü kişinin de şarjörünü mandaldan kurtardım. Baktım kolum havada yok, kolumu göremedim sonra bir baktım kolum kopmuş" - "Gırtlak kanseriyim ama son nefesime kadar vatan için mücadele ederim. Mesele vatan olunca gerisi teferruattır. Bizim için önce vatan"SAMSUN (AA) - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nda halka ateş açan darbeci askerlerin tüfeklerinden şarjörleri çıkarırken kolundan vurulan ve ağır yaralanan kahraman gazi Adnan Çilingir, Devlet Övünç Madalyası ile ödüllendirildi.Üç çocuk babası 56 yaşındaki Çilingir, AA muhabirine 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe teşebbüsü sırasında, İstanbul'da otel işletmeciliği yaptığını ve iş yerinde olduğunu belirten Çilingir, askerlerin meydanı kontrol altına almaya çalıştığını görünce darbeye karşı gelmek için Taksim Meydanı'na gittiğini söyledi.

Darbeci askerlerin meydanda bulunan polislere tüfeklerini çevirdiğini ifade eden Çilingir, yaptıklarının yanlış olduğunu anlatmaya çalıştığı askerlerin, havaya ve yere ateş etmeye başladığını dile getirdi.Meydana takviye gelen askeri güçlerin bir kısmını ikna ederek buradaki darbeci askerlerle bir araya getirmediklerini vurgulayan Çilingir, bir süre sonra biri yüzbaşı iki kişinin halkın üzerine ateş açmaya başladığını aktardı. - "Tüfeğin ağzında kalan tek mermiyle arkadan vurmuş"Çevresindeki yaklaşık 15 kişinin vurularak düştüğünü, ateşin sürmesi nedeniyle yaralıların alınamadığını söyleyen Çilingir, şöyle devam etti:"Bir an düşündüm ne yapabilirim diye? Ben askerde jandarmaydım. Dedim ki ben bunların tüfeklerinin şarjörlerini alabilirim, ateşi kesebilirim. Birden iki askerin arasına daldım ve ikisinin de şarjörünü aldım. Üçüncü kişi de vurmaya değil ama milletin üzerine doğru ateş ediyordu. Onun şarjörünü de mandaldan kurtardım. Baktım kolum havada yok, kolumu göremedim sonra bir baktım kolum kopmuş. Kolumu elime aldım baktım sadece bir deri parçası tutuyor. Şarjörünü aldığım kişi tüfeğin ağzında kalan tek mermiyle arkadan beni vurmuş."Halka ateş açan askerlerin tüfeklerindeki üç şarjörü almayı başardığını ancak kolunun tutmaması nedeniyle 15 - 20 metre taşıyabildiği şarjörleri attığını anlatan Çilingir, "Ben aldıktan sonra vatandaşlar askerlerin tüfeklerine yeniden şarjör takmasına izin vermedi." dedi.
- Çok sayıda kişinin hayatını kurtardıÇilingir, Taksim Meydanı'nda son vurulan kişinin kendisi olduğunu, şarjörleri alamaması durumunda çok sayıda kişinin vurulup ölebileceğini ifade etti.
Yaralanınca Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığını ve yaklaşık 5 ay hastanede kaldığını aktaran Çilingir, tedavisinin yaklaşık bir yıl sürdüğünü, bu dönemde ortak olduğu otelini kaybettiğini, yerine dikilen kolunu ise şimdi yüzde 40 kullanabildiğini belirtti.
- Devlet Övünç Madalyası aldıTaksim Meydanı'na abdest alıp ölümü göze alarak gittiğini, şehit ya da gazi olacağını düşündüğünü anlatan Çilingir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası'nı Samsun Valisi Osman Kaymak'tan aldığı için duyduğu mutluluk ve gururu dile getirdi.Yaşadığı gururu kelimelerle anlatamadığını ifade eden Çilingir, "Taksim Meydanı'nda bin kişi vardı. Ben o şarjörleri almasam en az 150 kişi ölebilirdi. Atılan her mermi birkaç kişiyi yaralayacak veya öldürecekti. Değerli Cumhurbaşkanımızın bize vermiş olduğu övünç madalyasını aldığım için çok teşekkür ederim. Her zaman onun arkasındayız. Biz her zaman bu memleketin askerleriyiz." diye konuştu.
Çilingir, bugün olsa yine aynı şekilde ülkesini müdafaa etmeyi sürdüreceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:"Benim memleketimi ha FETÖ işgal etmiş ha Yunan, Alman işgal etmiş. Milliyetçi birisiyim ben. Bayrağım indikten sonra kimin indirdiğinin hiçbir önemi yok. Bayrağımı indiren herkesin karşısında olurum. Gırtlak kanseriyim ama son nefesime kadar vatan için mücadele ederim. Mesele vatan olunca gerisi teferruattır. Bizim için önce vatan."
Jandarma Övünç Madalyası Muhabir Askeri Güç Darbe Girişimi 

24 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı