Dans ederek kendilerini savunmayı öğreniyorlar

Antrenman görüntüsü
Alışkanlık Savunma Sanatı Kötülük Polis Memuru Üniversite Öğrencisi 

-Sporcuların hareketleri
-İkili ve tekli gösteriler
-Polis memuru Ümit Sarıkaya röportaj
-Ayşe Çakın röportaj
-2 öğrenciyle röportaj

( KAHRAMANMARAŞ - ÖZEL)- Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ümit Sarıkaya, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak adına onlara Brezilya savunma ve dans sanatı ‘Capoeira’yı öğretiyor KAHRAMANMARAŞ

- Kahramanmaraş’ta görevli polis memuru Ümit Sarıkaya, yıllardır yaptığı Brezilya savunma ve dans sanatı ‘capoeira’yı gençlere öğretiyor. Sarıkaya, gençlerle birlikte bu sporu yaparak onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyor. Toplum Destekli Polislik Şube’de görevli polis memuru Ümit Sarıkaya, haftanın 2 günü Batıpark Spor Salonu'nda mesai saatleri dışında yaklaşık 20 gençle bir araya gelerek onlara gönüllü capoeira eğitimi veriyor. Amacının gençleri topluma faydalı bireyler haline getirmek ve onları kötülüklerden korumak olduğunu söyleyen Sarıkaya, “Biz toplum destekli polisler olarak eğitim çağındaki çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklara karşı etkin faaliyetler yürütüyoruz. Toplumda sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek polis halk ilişkisini geliştiriyoruz. Yapmış olduğumuz sporumuzun ismi capoeira. Brezilya savunma sanatıdır yapmış olduğumuz spor. Dans, müzik ve savunma hareketlerinden oluşan gençlerle birlikte hem müzik çalarak, hem eğleniyor hem de sosyalleşerek stres atarak topluma faydalı gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Capoeira eğitimi alarak kültürel ve sosyal anlamda geliştiğini söyleyen ve ekibin tek bayan sporcusu üniversite öğrencisi Ayşe Çakın, “Burada çok eğleniyorum. Hocamızın polis olması nedeniyle ailem beni güvenerek gönderiyor buraya” diye konuştu.
Brezilya'da yaşayan Afrika asıllı kölelerin kendilerini savunmak için geliştirdikleri bu saldırı kökenli spor bugün, Brezilya başta olmak üzere dünyanın 48 ülkesinde resmi olarak yapılıyor. Estetik görünümü ve katı formlara sahip olmayışı capoeirayı diğer savunma sanatlarından da ayırıyor.(HLL-SO-Y)
24 Aralık 2017 Pazar günü yayınlandı