Dağ tepe dolaşan kayakçıların yardımına AFAD yetişti

AFAD ekiplerinin dağlık alana amfibik aracını getirmesi
Yarış Milli Takım Şampiyon Allah Dünya Şampiyonası 

-Aracın pist açma çalışması
-Pistin farklı noktalarından detay
-AFAD şube müdürü Maşallah Yıldız Röp.
-Muş Eğitim Spor Kulübü Kayak Antrenörü Burhan Oğlağo Röp.

( MUŞ )- Dünya şampiyonası ve milli takıma girmek için çalışan kayakçılar için AFAD ekipleri seferber oldu MUŞ

- Muş İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, bu yıl beklenen karın yağmaması nedeniyle dünya şampiyonası ve milli takıma girmek için kendi imkanlarıyla yüksek kesimlerdeki dağlık alanlarda antrenman yaparak hazırlanan kayakçılar için pist açtı. Muş'ta kayaklı koşu dünya şampiyonası müsabakaları ve milli takıma girmek için yüksek kesimlerde kendi imkanlarıyla pist açmaya çalışan kayakçıların yardımına AFAD ekipleri yetişti. Sürekli afet olaylarına müdahale eden Muş AFAD ekipleri, bu defa kayakçıların müsabakalara hazırlanmaları için kolları sıvadı. Karlıdere köyünde çalışmalarını yürüten kayakçılar için amfibik aracıyla karı ezen ekipler, sporcuların rahat antrenman yapması için pist açtı. Yapılan çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan AFAD Şube Müdürü Maşallah Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü talebi üzerine AFAD Müdürlüğü olarak dünya şampiyonasına çalışan sporcular için pist açma çalışması başlattıklarını söyledi.

Merkezde kar olmadığından dolayı kayakçıların yüksek kesimlerde çalıştığını ifade eden Yıldız, "Şu anda kar motorlarımız ve 8x8 amfibik aracımızla sporcularımıza pist açıyoruz. Kayakçılarımızın antrenmanlarından geri kalmamaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şu anda burada yaklaşık 1,5 kilometrelik bir pist açma çalışması yürütüyoruz ki rahat çalışabilsinler. Çünkü ovada kar yok, yüksek kesimlerde çalışmaları gerekiyor. Sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Karlıdere köyü bölgesinde kendi imkanlarıyla pist açmaya çalıştıklarını hatırlatan Muş Eğitim Spor Kulübü Kayak Antrenörü Burhan Oğlağo ise, "Sağ olsun AFAD ekipleri kayakçılarımızı gördü ve bu konuya duyarsız kalmadı. Ekipler buraya gelip bizim pistimizi açtılar. Toplamda 30 sporcumuzla birlikte burada antrenman yapıyoruz. Bugün de 1,5 kilometreye yakın bir pistimizi açtık. Yetkililere ve özellikle AFAD ekiplerine burada pist açtıkları için teşekkür ediyorum. Bu şekilde antrenmanlarımızı yapıp müsabakalara hazırlanıyoruz. Pistin açılmasından sonra yine aynı ciddiyetle antrenmanlarımızı yapacağız. Önümüzdeki yarışmalar için pistin açılması çok iyi oldu. Bu pist açıldıktan sonra moral olarak iyi yönde etkilendik. Antrenmanlarımıza devam edip inşallah dereceler elde edeceğiz" ifadelerini kullandı. (UU-MSA-Y)
30 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı