Dağ başından dünya seyahati

-KÖY OKULUNDAKİ ÖĞRENCİLERİN SANAL GÖZLÜKLERLE DÜNYAYI GEZMESİNDEN GÖRÜNTÜ
Milli Eğitim Müdürü Öğretmenler Öğretmen Öğrenciler Dünya Turu 

--ÖĞRENCİLERİN GÖZLÜKLERİNİ TAKARAK GÖRDÜKLERİNİ ANLATMASINDAN GÖRÜNTÜ
--ÖĞRENCİLERDEN VE ÖĞRETMENDEN DETAYLAR
--OKULDAN DETAYLAR
--ÖĞRENCİLERLE VE ÖĞRETMEN GÜRKAN EROĞLU RÖP

( BURSA -ÖZEL)- Örnek öğretmen dağ köylerindeki öğrencilere sanal gözlüklerle dünyayı gezdiriyor BURSA

- Bursa'nın dağ köyündeki öğrenciler, öğretmenleri sayesinde dünyayı geziyor. Orhaneli ilçesine bağlı Gümüşpınar köyünde, Şehit Jandarma Er Ayvaz Gür İlk ve Orta Okulu'ndaki öğrenciler, hayallerindeki ülke ve şehirleri gezmek istediklerini öğretmenleri Gürkan Eroğlu'na söyledi.

Öğrencilerin isteklerine maddi olarak destek olamayan öğretmen, öğrencilerine istedikleri yerleri çok az masrafla gezdirebileceği bir yola başvurdu. Eroğlu, kendi bütçesinden aldığı 3 tane sanal gerçeklik gözlüğü ile öğrencilerine 3 boyutlu olarak istedikleri yerleri gezdirdi. Öğrenciler, gezmek istedikleri ülke, şehir veya şehrin simgesi olan yapıları üç boyutlu olarak ziyaret ediyor. Hiç görmedikleri şehirleri 3 boyutlu olarak gerçekmiş gibi gören öğrencilerin sınıfta başarı seviyesi arttı. Görmek istedikleri şehirleri öğretmenlerinin aldığı sanal gerçeklik gözlükleri sayesinde gerçekmiş gibi gezdiklerini belirten çocuklar, "Farklı şehirleri gezmek bizi mutlu ediyor. Gitmek istediğimiz şehir ve ülkelere gerçekten gitmesek de 3 boyutlu gözlükle gerçekmiş gibi oraları geziyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor" dedi.
Öğretmen Gürkan Eroğlu, "Okulumuz il merkezine uzakta bulunan bir köy okulu. Öğrenciler maalesef derslerde anlattığımız şehir, cami ve müzelere gitme imkanı bulamıyorlar. Biz de aldığımız sanal gerçeklik gözlükleriyle onları dünya turuna çıkarıyoruz. Bu gözlük sayesinde öğrencilerimizin başarısı artıyor. Öğrettiğimiz şeyler kalıcı hale geliyor. Öğrendiklerini unutmuyorlar. Onların yüzlerindeki gülümsemeyi görmek beni çok mutlu etti. Kaymakamımız ve milli eğitim müdürümüzün desteğiyle bu proje ilçedeki diğer köy okullarına da yayıldı. Ben bu projenin Türkiye'ye örnek olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

22 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı