Cumhuriyet'in 95. yılı kutlanıyor - CENEVRE

- Düzenlenen resepsiyona katılanlar - DTÖ Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kemal Madenoğlu'nun konuşmasıCumhuriyet'in 95. yılı kutlanıyor - Cenevre 'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendiCENEVRE (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla İsviçre'nin Cenevre kentindeki Türk misyonları tarafından resepsiyon verildi.
Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kemal Madenoğlu, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan resepsiyonda yaptığı konuşmada, İsviçre'deki Türk vatandaşlarına seslendi.İsviçre'deki Türk vatandaşlarının, ana vatan ile bağlarını koparmadan bu ülke toplumuyla her zeminde başarılı bir şekilde bütünleşmelerini desteklediklerini belirten Madenoğlu, "Zira iki ülke arasında bir dostluk köprüsü oluşturduğunuza inanıyoruz. Mensubu bulunduğunuz siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, iş çevreleri, meslek örgütleri ve eğitim kurumları aracılığıyla siyaset, ekonomi ve kültür alanlarında her geçen gün daha etkin olmanız ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeniz en büyük temennimizdir." dedi.
Madenoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajını okuduktan sonra katılımcıların bayramını tebrik etti.Ayrıca etkinliğe konuklara Türk yemekleri ve tatlıları ikram edildi.Büyükelçi Kemal Madenoğlu, Türkiye'nin Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilciliği Geçici Maslahatgüzarı Beliz Celasin Rende ve Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Mehmet Sait Uyanık'ın ev sahipliğinde verilen resepsiyona, diğer ülkelerin büyükelçileri, İsviçre'deki bazı Türk sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile Cenevre 'de yaşayan Türkler katıldı.

Siyasi Partiler Büyükelçiler Siyasi Parti Sivil Toplum Dostluk Köprüsü 

30 Ekim 2018 Salı günü yayınlandı