Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu - MUŞ

- Resepsiyona katılanlardan detaylar - Vali Aziz Yıldırım'ın açıklamaları Muş 'ta Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuMUŞ (AA) - Muş Valiliğince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.
Öğretmenevinde düzenlenen resepsiyonda konuşan Vali Aziz Yıldırım, Cumhuriyet Resepsiyonu'nun, cumhuriyetin kurulduğundan beri bir gelenek olduğunu belirtti.
"Bu geleneğe uygun olarak da resepsiyonda cumhurun kendisi buradadır." diyen Vali Yıldırım, şöyle konuştu:"Cumhuriyet bunu gerektirir. Çünkü cumhuriyet halkın kendi kendisini yönetmesi ve kimlerin kendilerine yönetici olacağına karar vermesidir. 95 yıl yaklaşık bir asır ama bu topraklarda bin yılı aşkındır hüküm sürüyoruz. Cumhurbaşkanlığı logosunda da bildiğiniz gibi 16 yıldız var. Yani bunlar kurduğumuz 16 devleti temsil eder. 16 devlet kurmuşuz ve bugün bunların her birinden aldığımız güçle tarih sahnesindeyiz. İçinde bulunduğumuz coğrafya karışık ve bu karışık coğrafyada birlik ve beraberlik içinde olmak mecburiyetindeyiz. Bu topraklarda bin yıldır Türk, Kürt, Türkmen, Boşnak, Arap vesaire olarak doğu ile batı kültürünü birleştirerek yaşıyoruz. Bu toprakların bütün güzelliği buradadır. Hep birlikte bu benzerliklerimizi çoğaltmalıyız. Ne zaman ki birlikte olabileceğimiz, mutabık kalabileceğimiz noktaları ve konuları arttırdık, işte o zaman aramızdaki bağ çok daha fazla güçlenecektir. Milletimizin birlik ve beraberliği devam edecektir."Valiler kararnamesi ile Tekirdağ Valiliğine atanan Yıldırım, acısıyla tatlısıyla 16 aydır Muş 'ta görev yaptığını anımsattı.Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından böyle uygun görülmüş. Nasip olursa önümüzdeki hafta buradan ayrılacağım. Tek derdimiz vatana ve millete hizmet etmek. Vatanın hangi köşesinde olursa olsun, hiçbir şekilde acaba gibi bir soruya mahal vermeden oraya gitmektir. Acısıyla tatlısıyla 16 ay burada geçirdik. Eşimi burada kaybettim ama geçen hafta oğlumu da burada evlendirdim." diye konuştu.
Resepsiyona, Belediye Başkanı Feyat Asya, Garnizon Komutanı Albay Atilla Terzioğlu, vali yardımcıları Abdulkadir Okay, Alper Çifçi ve Mehmet Kocabey, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal, kurum müdürleri, siyasi partilerin il başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Cumhuriyet İl Başkanları Siyasi Partiler Siyasi Parti Sivil Toplum 

30 Ekim 2018 Salı günü yayınlandı