Cumhuriyet 95 yaşında - ADANA

- Tören alanındaki askeri görevlilerin hazırlığı - Tören alanında toplanan vatandaşlar - Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve kent protokolünün askier araç üzerinden halkı selamlaması - Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın konuşması - Öğrenciler tarafından şiir okunması - Törende çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilmesi - Halk oyunları gösterisinin sunulması ve geçit töreniCumhuriyet'in 95. yılı kutlanıyor - Adana , Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendiADANA (AA) - Adana , Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı. Adana 'da Vali Mahmut Demirtaş makamında tebrikleri kabul etti.Uğur Mumcu Meydanı'nda devam eden kutlama törenleri saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Vali Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Adana 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, askeri araç üzerinden törene katılanları selamlayıp, bayramını kutladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından Vali Demirtaş, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Sakarya'da, Dumlupınar'da ay yıldızlı bayrağın etrafında kenetlenen milletin kendisine pranga vurulamayacağını o devrin işgalcilerine gösterdiğini ifade etti.
O gün bozguna uğrayanların bu topraklar üzerindeki emellerinden aslında hiç vazgeçmediğini ve türlü oyunlarla niyetlerini açık veya gizli şekilde gösterdiklerini vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi:"Bunların en büyüğünü 15 Temmuz darbe girişiminde sergilediler. 15 Temmuz’da, Kurtuluş Savaşı’nın modern zamanlardaki izdüşümü yeniden tezahür etti. Yaşadıklarımız, yedi düvelin bitip tükenmeyen oyunlarının farklı bir versiyonuydu. Kurtuluş Savaşı'nda göğüs göğüse süngü savaşı verenlerle, 15 Temmuz'da atılan kurşuna karşı yürüyen, tankın önüne yatan, bombalara kulak asmayan bu vatanın yiğit evlatları arasında hiçbir fark yoktur. 15 Temmuz’dan umduğunu bulamayanlar bugün de milletimizin ve devletimizin üzerine ekonomik manipülasyonlarla gelmeye devam ediyorlar."Demirtaş, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda emin adımlarla yürüdüğünü sözlerine ekledi.Şiirlerin okunduğu törende çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
Halk oyunları gösterisinin sunulduğu tören, geçit töreniyle son buldu.
Saygı Duruşu Askeri Araç Darbe Girişimi Öğrenciler Manipülasyon 

29 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı