Cumhurbaşkanı Erdoğan: MHP, HDP ile de koalisyon yapar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ' MHP milliyetçilik derken sadece kafa tası milliyetçiliği yapıyor. MHP, kimlerle koalisyon yapmadı ki.. HDP ile de koalisyon yapar.. ' dedi.
Cumhurbaşkanı Uluslararası Melih Altınok New York Times Recep Tayyip Erdoğan 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Show TV canlı yayınında Melih Altınok'un sorularını yanıtladı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından önemli ayrıntılar..

'MHP İLE HDP KOALİSYON YAPAR'

MHP'nin girdiği önceki koalisyonlarda ideolojik olarak kendisine zıt partilerle bile çalıştığına vurgu yapan Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

“BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİNE HER TÜRLÜ İNSANİ, LOJİSTİK DESTEĞİ VERİYORUZ”

“Biz bayır bucak Türkmenlerine her türlü insani, lojistik desteği veriyoruz ve bunu da vermeye devam edeceğiz dedik” diyen Erdoğan, “Bayır bucak Türkmenlerinin ileri gelenlerini yaptığı açıklamalar var. Hatta daha da ileri gideceğim MHP'li bir milletvekili arkadaşımız ki bayır bucak Türkmenleriyle ilgilenirdi onun bile gerek bana gerek dışişleri bakanıydı Ahmet beye teşekkürleri vardı. Siz olmasınız bayır bucak Türkmenleri burada ne yapacaklar. Çünkü Suriye'de rejim onların da üzerine geliyor. Çünkü Lazkiye'den Türkiye'ye doğru orada bayır bucak Türkmenleri var. Ama bunlar Türkiye'de hükümeti son dönemlerde şahsımı terör örgütlerine destek veriyormuş diye itham etme noktasına gittiler. Bir algı operasyonu. Bunu kim adına yapıyorlar oda belli” diye konuştu.

“KAFATASI MİLLİYETÇİLİĞİ YAPIYOR”

“MHP'nin tavrından bahsettiniz. O dönem MHP milletvekillerinden bizi tebrik edenler oldu dediniz MHP MİT Tırlarının durdurulmasında paralel yapının bu girişimlerine karşı bir tavır olmadı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine Erdoğan şunları söyledi:

“MHP'nin bu tür şeylerle böyle bir milli meselesi yok. Yani milliyetçilik derken kafatası milliyetçiliği yapıyor. MHP'nin yaptığı milliyetçilik bu ülkenin kalkınmasına yönelik, bu ülkenin uluslararası camiada bir yer edinmesine yönelik değil. Ben milliyetçilik dendiği zaman Türkiye'nin ekonomik, siyasi, askeri alanda her alanda kalkınmasını anlarım. Uluslar arası camiada bir saygınlığının olmasını anlarım. Bugün Türkiye G-20 içerisinde yer almışsa milliyetçilik budur. Türkiye'nin oraya gelmesi sıradan olmuyor. Bunlarda icraat yok. Bu ülkede MHP iktidara geldi mi? Geldi. Anap-DSP-MHP geldi. Kaç yıl 5 yılığına görev yapacaklardı. Peki 3,5 yılın sonunda erken seçim kararı alıp da niye kaçıp gitti. Yapsaydın ya. Niye 5 yıl buna tahammül edemedi, yürütemedi. Meydanlarda söylüyorum, bunlar Kocaeli depreminin, düzce depreminin bolu depreminin altında kaldılar. Ekonomi o denli çökmüştü. Böyle bir tablo içerisinde. Benim elimde o döneme ait tablolar var.”

Gazete manşetlerini gösteren Erdoğan, Böyle bir geçici bütçeyi bir tek Kurtuluş savaşında gördük”, “Skandal itiraf” manşeti atan gazetelerin şimdi bunların yanında yer aldıklarını söyledi.

“DEVLET MEMURUNA İŞÇİSİNE BORÇLU OLUR MU?”

Göreve geldiklerinde arkadaşlarının kendisine iki tablo getirdiklerini belirten Erdoğan, “Bunların bir tanesi zorunlu tasarruf denilen olay. Memur ve işçiden kesilen para. Maaşları ödeyemiyorlar ve oralardan para kesiyorlar. Zorunlu tasarruf neydi biliyor musunuz eski para 15 katrilyon. Birde KEY dedikleri bununla ilgili kesintiler o da 3,5 katrilyon. 18.5 katrilyon. Devlet memuruna işçisine borçlu olur mu?

Ama bu sadece MHP-DSP-ANAP dönemine ait değil. Daha geçmişe de gidiyor. SHP'de var. Biz bu parayı sendikalarla arkadaşlarımız bir araya geldi bu borcu biz ödedik. Şimdi kuru sıkı atıyorlar memura şunu vereceğim, şuna şunu vereceğim. Geçmişte biz gördük sizin neyi verip vermediğinizi. Bırakıp gittiniz. Depremin altında kaldınız. Bizde deprem geçirdik. Bu depremlerden bir tanesi malum Bingöl depremi. Gecesinde gittik. Simav depremi anında müdahale. Bunları bir yılda yeni Bingöl inşa ettik, Simav inşa ettik. İki yılda Van'ı yeniden inşa ettik. Erciş'e gitseniz adeta deniz manzaralı bir şehir görürsünüz. Yeni yaptığımız bölgenin olduğu yeri söylüyorum. Yaklaşık 17 bin konut yaptık. Bu güçlü bir iktidarın neler yapabileceğini ortaya koyması bakımından önemli. Bakın ben yaptığımızı konuşuyorum. O dönemin başbakanım. Bizim depremin dışında Van'a yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz. 17,5 katrilyon. Sadece depremle ilgi yaptığımız 5 katrilyonun üzerinde. Biz burası Van'dır burası doğudur burada Kürtler yaşıyor haşa böyle bir şey demedik. Biz yola çıkarken bir şey söyledik batıda ne varsa doğuda ve güney doğuda bu olacak dedik.

Biz Türkiye'yi 780 bin kilometre kareyi aynı şekilde ele aldık. Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması lazım” şeklinde konuştu.

“ONLARA BAKAN BİR BAŞKA İKİNCİ ÜLKE YOK. BUNU SADECE TÜRKİYE YAPIYOR”

“MİT Tırlarında olduğu gibi dışarıya verilen mesajlar var. Uluslararası arenada Türkiye'yi teröre destek veren ülke konumuna sokma amacı güttüğünü söylüyorsunuz dışarıdan nasıl bir destek oluyor” şeklindeki soruya Erdoğan, şu cevabı verdi:

“Türkiye'nin düşünün destek veren bir ülke olsa şu anda Suriye'de ölümle korkutulan o bombalarla korkutulan ve ülkemize kaçan 1 milyon 700 bin Suriyeliyi burada bakan onlara her türlü imkanı veren biz değil miyiz? Aynı şekilde Irak'tan 300 bin insanı şuanda barındıran biz değil miyiz? Biz nasıl teröre destek veriyoruz ki Suriye'nin o zalim rejiminden kaçanları ırakta aynı şekilde bunları ülkede besleyelim. Dünyanın şuanda hiçbir yerinde bu tür zulümlerden kaçıp da onlara bakan bir başka ikinci ülke yok. Bunu sadece Türkiye yapıyor.

Bakın bugün işte Hatay ordaydım. Ve Suriye'den oraya gelmiş vatandaşları gördüm ve onların bize olan muhabbetlerini gördüm. Onlar çadır kentlerde olanlar filan değildi evlerde barınanlardı. Ama bambaşka bir muhabbetleri var niye burada Suriye'de yaşayamadıklarını yaşıyorlar. Ama bir sıkıntılar var. Bir, bir dairede bakıyorsunuz 15-20 kişi yaşıyor. Ancak o şekilde ama şuanda Suriye'de şöyle bir barışa gidilse inanıyorum onların hepsi tekrar Suriye'ye döneceklerdir.”

“DERT NE BİLİYOR MUSUNUZ DERT TÜRKİYE'Yİ ZAYIF DÜŞÜRMEK”

“TIME gazetesi de yayınlar yaptı. Aslında MİT tırlarının durdurulması onun üzerine de geldi yorumları yapıldı. Türkiye'ye NATO müdahalesini ima eden yayınlar yapıldı. Yazılar çıktı. İçerideki koalisyon dışarıda bir müdahaleyi mi gündeme taşıdı?” sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “New York Times'ın biliyorsunuz bu görevi yeni değil. New York Times Allah rahmet eylesin Sultan Abdulhamit'e de aynı şeyi yaptı. Ondan aynı şeyi Menderes'e, Turgut Özal'a yaptı daha sonra bana yaptı.

1896 Sultan Abdülhamit'e yapan bu gazete bir görevi ifa ediyor ve bunun arkasında hangi gücün olduğu belli. Bu güce verilen talimat istikametinde hizmet ediyor. Şu anda yaptığı bu. Gezi olaylarında da bu aynı görevi üstlendi. Biliyorsunuz aynı görevi BBC, CNN yaptı. Hepsi yüklendiler. Dert ne biliyor musunuz dert Türkiye'yi zayıf düşürmek, Türkiye'yi bölmek, parçalamak ondan sonra yutmak. Bunu başaramadılar. Buna fırsat vermeyeceğiz. Bu millet birlik beraberlik içinde olduktan sonra yani bir olup, diri olduktan sonra yetmez, kardeş olduktan sonra yetmez hep birlikte Türkiye dedikten sonra bu üst aklın güdümündeki malum yapılan bu işi başaramayacaklar” şeklinde konuştu.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
3 Haziran 2015 Çarşamba günü yayınlandı