Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD Gülen'i sınırdışı etmeli

Canlı yayında gündemi değerlendiren Başbakan Erdoğan, ABD'nin Paralel örgütün lideri Fethullah Gülen'i sınır dışı etmesi gerektiğini söyledi.
Başbakan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Fethullah Gülen Recep Tayyip Erdoğan 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kapıları ilk kez TRT'ye açılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda soruları cevapladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethullah Gülen'in iadesi hakkında sorulan bir soruya ise şu sözlerle yanıt verdi;

ABD SINIR DIŞI ETMELİ
Benim için iadesinden önce, deport (sınırdışı) edilmesi çok daha isabetli olur. Deport edilsin. Amerika en azından ' Stratejik ortağım ' ya da ' Model ortağım ' dediği Türkiye'ye karşı görevini yerine getirsin. Şu anda Milli Siyaset Belgesi'ne girmiş bir örgütün başı, artık bu noktada ABD'de tutulmamalıdır. Çünkü ABD-Türkiye ilişkileri açısından bu önemlidir. Bunu biz kendilerine ve yetkili adamlarına, oradaki bazı örgütlere de ilettik.

SUÇLU DEĞİLSİNİZ, NİYE KAÇIYORSUNUZ?
Süreci takip ediyoruz. Şu anda takibimizdedir. Sadece o değil başkaları da var. Şu anda ciddi manada bir kaçış var. Geçenlerde bir gazetede imamlar yayınlandı. Bu imamlar ülkeyi terk ettiler, kaçıyorlar. Madem suçlu değilsiniz niye kaçıyorsunuz. Yakayı artık ele veriyorlar. Bunun arkasında başkaları da gelecek. Şu anda onlar da kayıp. Ya yurt dışındalar, yada ülke içinde kaçak konumdalar. Paralel devlet yapılanması içindeki durum tam bir felaket.

BEYAZ GAZETE

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
29 Ocak 2015 Perşembe günü yayınlandı