Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, “Müttefiklerimizden terörle yandaşlığı bırakıp, ay yıldızla dost olmalarını bekleriz”

Topçu'nun konuşması
Gıda Yardımı Basın Açıklaması Sınır Ötesi Hamdolsun Ay Yıldız 

-Tırın uğurlanması

( ANKARA )- “Tarihe baktıkları zaman görürler ki ay yıldızla dostluk herkese kazandırır”- Tüm Şehit Yakınları ve Gaziler Platformu Mehmetçiğe destek için Sınır bölgesine gidiyor ANKARA

- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, ay yıldız ile dostluğun herkese kazandırdığını belirterek, “Müttefiklerimizden terörle yandaşlığı bırakıp, ay yıldızla dost olmalarını bekleriz” dedi.
Afrin’de, PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütlerine karşılık gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı’na Tüm Şehitler ve Gaziler Platformu’ndan destek geldi. Platform üyeleri cephede bulunan Mehmetçiğimize moral ve yardım amaçlı düzenledikleri organizasyon kapsamında, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ile birlikte 5 otobüs, 200 kişi ve 2 tır gıda yardımı ile sınır hattına gidiyor. Platform üyeleri, Hacı Bayram Camisinde kıldıkları Cuma namazı sonrası, hazır olan 1 tırı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun katılımıyla sınır ötesine uğurladı. Burada Platform adına basın açıklaması gerçekleştiren Başdanışman Topçu, “Çok önemli bir program için bugün buradayız. Buradaki mesele, Allah’a hamdolsun Çanakkale’de olduğu gibi, Sakarya’da, Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasında olduğu gibi, 15 Temmuz’da Rizeli Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olduğu gibi, bugünde Afrin’de Kürt, Türkmen, Alevi ve Sünnisiyle al bayrak altında kıyamete kadar bir ve beraber yaşayarak, kararlı bir büyük Türk milleti olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin arkasındayız.” İfadelerini kullandı. “Müttefiklerimizden terörle yandaşlığı bırakıp, ay yıldızla dost olmalarını bekleriz” Hem bölgeye, hem coğrafyaya hem de dünyaya barışı, güvenliği ve özgürlüğü götürmek için askerlerimizin orada olduğunu kaydeden Topçu, “Çanakkale ruhu yeniden dirildi. Sakarya artık ayağa kalktı. Orada hedef toprak bütünlüğüdür. Hedef Kürdün, Türkmen’in ve Arap’ın insanca barışa güvenliğe kavuşmasıdır. Bununla ilgili müttefiklerimizden terörle yandaşlığı bırakıp ay yıldızla dost olmalarını bekleriz. Müttefikliğin gereğini yapmalarını bekleriz. Çünkü tarihe baktıkları zaman görürler ki ay yıldızla dostluk herkese kazandırır. Müttefiklerimizden, Türkiye devletinin PKK’ya, YPG’ye, DAEŞ’e ve FETÖ’ye karşı mücadelede yanımızda olmalarını isteriz” şeklinde konuştu.

16 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı