Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Kameralı Koruma

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi tarafından tasarlanan ve üzerinde 14 kamerası bulunan Komuta Kontrol İzleme Aracı görücüye çıktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' ün JW Marriott Otel ' deki programında kullanılan araç, salondaki mikro kamera gözlüklü korumaların görüntüsünü de anlık olarak takip etti.
Avrupa Cumhurbaşkanlığı İslam Abdullah Gül Cumhurbaşkanı 


Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen ve üzerinde 14 kamerası ile 4 dışarıda kamerası bulunan Komuta Kontrol İzleme Aracı gün yüzüne çıktı. Başka bir örneği olmayan araç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' ün bugün JW Marriott Otel ' de Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen “Avrupa ' da Göç, İslam ve Çokkültürlülük” konferansında kullanıldı.

Tamamen Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından tasarlanan araç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' ün geçeceği güzergahlar üzerinden 14 kamera ile görüntü alarak değerlendirme yapıyor. 14 kamera ile dışarıdan izleme yapan araç ayrıca içeride bulunan bir sabit ve 3 mikro kamera gözlüklü korumanın görüntüsünü de anlık takip edebiliyor. Mikro kamera gözlüklü korumaların görüntülerini inceleyerek salondaki şüpheli bir duruma anında müdahale edilebilinecek. Gece görüş özelliğine de sahip kameraların görüntülerini yetkili personel akıllı telefonlardan da anlık izliyor. Araçtan alınan görüntüler Cumhurbaşkanlığı Koruma Kontrol Merkezi ' ne de anlık olarak aktarılıyor.

Program öncesi konuşlanan araçtaki görüntüler kriptolu şekilde merkeze aktarılıyor. Görüntülerin kriptolu olarak gönderilmesi sayesinde dışarıdan bir müdahale söz konusu olmuyor. MOBESE kameraları ile de entegre olan araçta, uydu telefonları, çanak antenlerde mevcut.

Araçtan alınan görüntüler Cumhurbaşkanlığı Koruma Kontrol Merkezi tarafından da yedekleniyor.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı