Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den Balkon Konuşması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bu gösterdiğiniz sevgi, tüm Türkiye ' ye gösterdiğiniz sevgidir. Bugün memleketimizde güzel şeyler oluyor. Tabi farklılıklarımız var. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz” dedi.
Belediye Başkanı Cevdet Yılmaz Abdullah Gül Cumhurbaşkanı Necmettin Dede 


Abdullah Gül, Muş Valiliği ' nden sonra geldiği Muş Belediyesi önünde de büyük bir coşkuyla karşılandı. Halkı selamlayan Gül, davul çalan bir çocuğa ise bahşiş verdi. Barış güvercinlerinin de uçurulduğu alanda toplanan kalabalığa belediye binasının balkonundan seslenen Abdullah Gül, birlik mesajları verdi. Büyük bir millet olduğumuzu ve farklılıklarımızın da olacağını ifade eden Gül, “Bu gösterdiğiniz sevgi, tüm Türkiye ' ye gösterdiğiniz sevgidir. İlk defa Cumhurbaşkanı olarak aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün memleketimizde güzel şeyler oluyor. Tabi farklılıklarımız var. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz. Huzur, barış ve kardeş bu milletin vasfıdır. Bu ülke hepimizin. Hepimiz bir birimizle eşitiz. Tabi sıkıntılarımız olacak, ancak yapılan cesur çalışmaları mutlulukla izliyorum. Huzur, barış, kardeşlik olmazsa kalkınma da olmaz. Ülkemizin bu bölgesinin kalkınmaya ihtiyacı var. Ekonomik olarak da desteklenmelidir” dedi.

Balkondan halka gül de atan Abdullah Gül, ardından Belediye Başkanı Necmettin Dede ' nin makamına geçti. Burada ' Beyediye Şeref Defterini ' imzalayan Gül, basına kapalı olarak Başkan Dede ' den brifing alıyor.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da Gül ' e eşlik ediyor.

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı