Çorum'daki kaza nedeniyle Tokat'ta bazı programlar iptal edildi

tüm okullarda aynı saatte başlayan spor etkinliğine katılan öğrenciler
Trafik Kazası Farkındalık Yolcu Otobüsü Engelli Öğrenciler Engelli Öğrenci 

-Tarihi kırkbadallarda düzenlenen etkinlik
-Öğrencilerin pankart açması
-Kırkbadallarda etkinliğe katılanların merdivenlerden çıkarak inmesi
-Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, röp
-Beyazay Derneği Tokat Şube Başkanı Suna Arslan Köten, röp
--arşiv-
-kazanın olay yeri görüntüleri
-yanan araçtan görüntü
-detay

( TOKAT ) - Tokat'ta "Aşmak İçin Hareket" projesi kapsamında düzenlenen programın bir bölümü Çorum'da 13 kişinin hayatını kaybettiği yolcu otobüsü kazası nedeniyle iptal edildi TOKAT

- Tokat'ta "Aşmak İçin Hareket" projesi kapsamında düzenlenen programın bir bölümü Çorum'da 13 kişinin hayatını kaybettiği 20 kişinin yaralandığı yolcu otobüsü kazası nedeniyle iptal edildi. Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen "Aşmak için Hareket" projesi kapsamında Tokat'ta tüm okullarda aynı saatte spor etkinliği yapıldı. Okul bahçesinde spor yapan öğrenciler, engelli öğrencilerle birlikte Kırkbadallar'da düzenlenen düzenlenen programa katıldı.
"Vatan için bizde varız", "Aşmak için Hareket" pankartı açan öğrenciler, protokol üyeleri ile birlikte kırkbadalları çıkıp-inerek projeye destek verdi Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, farkındalık çalışması ile engelli bireyleri ve yakınlarının mutlu olduğunu kaydetti.
Etkinlikte açılan "Vatan için bizde varız" pankartına dikkat çeken Başkan Eroğlu, "Afrin'de mücadele veren ordumuza, askerimize manevi anlamda hem dua hemde engelli kardeşlerimiz vatanımız, ülkemiz için varız, bayrağımız için varız bu anlamda askerimizin Mehmetçiğimizin yanındayız, vatanımızın yanındayız, şehitlerimizi de yad ediyoruz, bu yapılan çalışmanın ayrıca başka bir yansıması var" dedi.
Beyazay Derneği Tokat Şube Başkanı Suna Arslan Köten ise projeyle ilgi bilgi vererek, "Mart ayında sona erecek olan final programlarımızdan birisini gerçekleştirdik. İl genelinde 09.00 itibariyle tüm okullarda toplu spor etkinliği yapıldı. Daha sonra Kırkbadallar'da aşmak için hareket projesi kapsamında etkinlik düzenledik. Çorum'da yaşanan vahim trafik kazası nedeniyle Cumhuriyet Meydanında yapılacak olan müzikli programımızı iptal ettik" diye konuştu.

13 Mart 2018 Salı günü yayınlandı