Çorlu’da apartmanın bahçesinde ebabil kuşu bulundu

Bulunan ebabil kuşu
A Haber Babil İnter Hayvan Irak 

-Bulan Nurettin Eren ve Engin Çelik'in konuşması
-Detay görüntüler

( TEKİRDAĞ ) TEKİRDAĞ

- Çorlu’da bir apartmanın bahçesinde ebabil kuşu bulundu. Çorlu’da Ahmet Priştina Caddesi üzerinde işyeri bulunan Nurettin Eren binanın bahçesindeki ağaçta ebabil kuşu gördü. Nadir görülen kuşu koruma altına alan Eren yetkililerden yardım istedi. Çorlu’da emlakçılık yapan Nurettin Eren, “Dün akşam saatlerinde değişik bir kuş sesi duyduk. Binanın yanına geçtiğimizde ağacın üzerinde çok enteresan sesler çıkaran bir kuş gördük. Uçamıyordu kediler kapsamın telef olmasın diye aldım ve bu kuşu ebabil kuşuna benzettim. Akşam saatinde uçuramadığım için eve götürdüm sabah uçururum diye eve aldım ve komşuma haber verdim ve resimlerini gönderdim. Kuşun ebabil kuşu olduğunu ve neslinin tükenmekte olduğunu söyledi.

Kuşu teslim etmek için birkaç yeri aradım ama kimseye ulaşamadım. Sabah belediyeyi aradığımda barınağa götürüp bırakmamı söylediler. Bu kuşun barınağa bırakılmayacağını incelenmesi gerektiğini söyledim” dedi.
İnternetten araştırma yaptığını da kaydeden Eren, “İnternetten de az çok araştırdık ne yediğini ne içtiğini de bilmiyoruz. Kedi mamasını ıslatıp önüne koyun dediler koyduk ama şu anda yiyip yemediğini bilmiyorum. Uçamıyor, uçamadığı için de kediler kapar diye hayvanı şu anda burada muhafaza ediyoruz. Birilerinin alıp ilgilenmesi gerekiyor. Artık nasıl salınması gerekiyorsa nereye salınması gerekiyorsa gerekenin yapılmasını, yetkilerin gelip bu kuşu bizden almasını bekliyoruz” diye konuştu.
Çorlu’da bulunan ebabil kuşu ile ilgili olarak bilgi veren Nurettin Eren’in komşusu Engin Çelik ise, Komşusu Nurettin Eren’in kendisini aramasının ardından durumdan haberdar olduğunu belirterek, “İnternetten araştırdığım kadarı ile en son 2017 yılında Zonguldak’ta görülmüş, Afrika’da yaşayan bir kuş. Daha geniş kapsamlı araştırdım Kur’an’ı Kerim’de Fil Suresi’nde adı geçiyor Ebabil kuşunun, Kabe’ye saldıran Ebrehe Ordusunun helak olmasını sağlayan kuşlar ebabil kuşları. Yerden balçık çamuru alıp yukarıda güneşte kurutup taş haline getirdikten sonra Ebrehe Ordusunun üzerine atarak bu ordunun helak olmasını sağlayan kutsal bir kuş. Bu kuşun çok görülmediği, yere hiç konmadığı havada uyuduğu ve yere indiği zaman kesinlikle kalkış yapamayan tekrar havalanamayan bir kuş. Biz de çaresiz kaldık, gerekli yerleri aradık. Beslememiz mümkün olmuyor. Yaptığımız araştırmalarda havada kendisinin beslendiğini öğrendik” şeklinde konuştu.

27 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı