Çöpte bulduğu altınları polise teslim etti - TOKAT



- Altınları bulduğu sokaktan detaylar - Çöp konteynerından detay - Atık toplama işiyle uğraşan Ahmet Mermer'in yaptığı işten detaylar - Ahmet Mermer'in çöp konteynerini araması - Ahmet Mermer ile röportaj Çöpte bulduğu altınları polise teslim ettiTOKAT (AA) - Tokat 'ta, atık toplama işiyle uğraşan Ahmet Mermer, çöp konteynerinde poşete sarılı bulduğu altınları sahibine teslim etmesi için polise verdi.Çay Mahallesi'nde, atık toplayan 63 yaşındaki Ahmet Mermer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hurdacılık yaparak evine ekmek parası götürdüğünü söyledi.

Önceki akşam evinin yakınlarında bulunan çöp konteynerine baktığını belirten Mermer, "Evime ekmek götürürken helalinden kazanmayı istiyorum. Çöp konteynerine, 'bir nasibimi arayayım' diye baktım. Çöpü kararıştırırken bir poşet geçti elime. Bu poşeti çıkarttım." dedi.
Poşeti açtığında içinde altın olduğunu gördüğünü anlatan Mermer, şöyle devam etti:"Bulduğum altınları cebime koydum. Evime gittim. Eşime olayı anlattım. O da 'çocuk gelsin' dedi.
Oğlum geldi 'baba bunu polise vermemiz lazım' dedi.
Bizim kursağımızdan haram geçmedi, bundan sonra da geçmez. Bunun acısı başka yerden çıkar."Altınları polise verdiklerini söyleyen Mermer, "Altınları teslim etmeye karar verdiğimde hiç tereddüt etmedim. Param varsa eve bir şey alırım yoksa almam. Şimdi benim yüreğim geniş. Altınları teslim ettiğime seviniyorum." ifadesinde bulundu.
Polis Muhabir Çöp Konteyneri Helal 

8 Kasım 2018 Perşembe günü yayınlandı