Çocukluk hayalini 70'inde gerçekleştirdi - KIRKLARELİ

- Kadınların okula gelmesi - Okuma yazma kursundan genel ve detay görüntüler - Şerife Başoğlu'nun konuşması - Okul Müdürü Cevdet Ağca'nın konuşmasıÇocukluk hayalini 70'inde gerçekleştirdi - Maddi imkansızlıklar nedeniyle hiç okula gidemeyen 70 yaşındaki Şerife Başoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşinin başlattığı okuryazarlık seferberliği kapsamında açılan kursa katılarak çocukluk hayali olan okuma yazmayı öğrendi - Başoğlu: - "Okuma yazma öğrendikten sonra kendimi daha iyi ifade edebiliyorum, öz güvenim yerine geldi. Herkes okuma yazma bilmeli. Okuma bilmediğimden bu güne kadar hiçbir yere yalnız gidemedim. Hayat okuma yazma öğrenince daha kolaylaştı" - "Yıllarca hayalini kurduğum kutsal topraklara okuma yazma bilmediğim için gidemiyordum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuryazarlık seferberliği kapsamında okuma yazma öğrenerek hayallerime kavuşacağım. Çok mutluyum"KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli 'nde yaşayan 70 yaşındaki Şerife Başoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuryazarlık seferberliği kapsamında açılan kursa katılarak çocukluk hayali olan okuma yazmayı öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.Maddi imkansızlıklar nedeniyle hiç okula gidemeyen "Şerife nine", bir gün televizyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliğini duyunca hemen evinin yakınındaki İnece İlkokulu'na giderek, okuma yazma öğrenmek istediğini belirtti.
Okul Müdürü Cevdet Ağca tarafından okuma yazma kursuna kaydı yapılan Başoğlu, ilerleyen yaşına rağmen ortaya koyduğu azmiyle okuma yazma öğrendi. - "Hac hayalim gerçek olacak"Başoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır hacca gitmek istediğini ancak bunu okuma yazma bilmediği için gerçekleştirmeye cesaret edemediğini söyledi.

Okuma yazma öğrendikten sonra en büyük hayaline kavuşacağı zamanı beklediğini vurgulayan Başoğlu, bugüne kadar okuma yazma öğrenmediği için çok pişman olduğunu ifade etti.
Okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başoğlu, şunları kaydetti:"Yıllarca hayalini kurduğum kutsal topraklara okuma yazma bilmediğim için gidemiyordum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuryazarlık seferberliği kapsamında okuma yazma öğrenerek hayallerime kavuşacağım. Çok mutluyum.Okuma yazma öğrendikten sonra kendimi daha iyi ifade edebiliyorum, öz güvenim yerine geldi. Herkes okuma yazma bilmeli. Okuma bilmediğimden bu güne kadar hiçbir yere yalnız gidemedim. Hayat okuma yazma öğrenince daha kolaylaştı."Okul Müdürü ve Başoğlu'na okuma yazma eğitimi veren Cevdet Ağca ise "Şerife nine"nin kısa sürede okuma yazma öğrendiğini dile getirdi.Başoğlu'nun çok azimli olduğunu aktaran Ağca, tüm vatandaşları okuma yazma kurslarına beklediklerini sözlerine ekledi.
Televizyon Okuma Yazma Seferberliği Kutsal Topraklar Kutsal Toprak Okuma Yazma Kursu 

25 Nisan 2018 Çarşamba günü yayınlandı