'Çocuklarımız tatilde dinlensin' - EDİRNE

"Çocuklarımız tatilde dinlensin" - EDİRNE - Meriç İlkokulu'nda oluşturulan müzik sınıfının açılışı - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'in açıklaması - Genel detaylar"Çocuklarımız tatilde dinlensin" - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: - "Çocuklarımız tatilde dinlensin. Çünkü uzun bir eğitim süremiz var. Bunların normal ders saatleri içinde, eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde götürülmesini arzu ediyoruz"EDİRNE (AA) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Çocuklarımız tatilde dinlensin. Çünkü uzun bir eğitim süremiz var. Bunların normal ders saatleri içinde, eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde götürülmesini arzu ediyoruz." dedi.
Erdem, Roman öğrencilerin devam probleminin önüne geçilerek, yeteneklerinin devam ettirilmesi amacıyla Meriç İlkokulu'nda oluşturulan müzik sınıfının açılışı gerçekleştirdi.Öğrencilerin sınıfta hazırladığı mini konseri dinleyen ve onlarla sohbet eden Erdem, gazetecilerin sorusu üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı olarak tatilde çocukların dinlenmesini önerdiklerini söyledi.

Çocukların tatilde tiyatroya gidebileceğini, sportif faaliyette bulunabileceğini ve aileleriyle daha fazla vakit geçirebileceğini belirten Erdem, "O bakımdan da, öğretmenlerimize ve idarecilerimize çok ödev vermemelerini rica ediyoruz. Çocuklarımız tatilde dinlensin. Çünkü uzun bir eğitim süremiz var. Bunların normal ders saatleri içinde, eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde götürülmesini arzu ediyoruz. Çocuklarımız inşallah kitaplarını okurlar, yeni döneme daha hazırlıklı ve dinlenmiş olarak başlarlar. Hiç ödev verilmemesini arzu ediyoruz." diye konuştu.
Kötü karnenin öğrencinin olmadığını belirten Erdem, "Biz hep bunu diyoruz. Kötü karne bizim, öğretmenin ve velinindir. Çocuğun kötü karnesi olmaz. Nasıl katkı veririz ona bakmamız lazım. Velilerimizin çocuğun karnesi ile ilgili onu rahatsız etmemesi ve üzerilerine gitmemesini arzu ediyoruz. Kötü karnenin sebebi bizizdir, öğretmendir, velisidir. Hep beraber sorumluluğunu bilincinde bunu çözmemiz lazım." dedi.
Erdem, Trakya Üniversitesi'nde düzenlenen Roman Çalıştayı'nın da öğrencilerin devam problemine ve eğitim kalitesine katkıda bulunacağını kaydetti.
Programa, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğretmenler Öğretmen Eğitim Kalitesi Kötü Karne Öğrenciler 

17 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı