Çocuklar ‘kırmızı düdükle’ hayat kurtaracak

Uygulamadan görüntü
Trafik Güvenliği Bayram Tatili Hatalı Sürücü Trafik Polisi Kontrol Noktası 

-Çocuklara kırmızı düdük verilmesi
-Vali Yücel Yavuz açıklamalar
-Detaylar

( TRABZON -HD) TRABZON

- Kurban Bayramı tatilinde meydana gelebilecek kazaları azaltmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Hatalı sürücüye kırmızı düdük’ kampanya uygulaması tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da yapıldı. Kurban Bayramı'nda meydana gelebilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla 81 ilde başlatılan 'Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük’ projesi Trabzon’da uygulandı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve Trabzon İl Jandarma Komutanı Halil Şen, Yomra ilçesindeki kontrol noktasında trafik polisleri ve jandarma ekipleri ile birlikte ‘Hatalı sürücüye kırmızı düdük’ kampanya uygulamasını gerçekleştirdi. Uygulamada çocuklu ailelerin bulunduğu araçlar durdurulurken, araç içerisinde bulunan ailelere proje hakkında bilgiler verildi.
Araç içerisinde bulunan çocuklara ekipler tarafından kırmızı düdük, tişört, şapka ve trafik polis kartı verilirken, çocukların sürücülerin kurallara uymaması halinde kırmızı düdüğü çalması istendi. Trabzon genelinde Kurban Bayramı öncesi trafik uygulamalarının yoğun bir şekilde yapıldığı belirten Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Türkiye genelinde bayram tatili 9 güne çıktı. Hem yaz dönemi hemde bayram tatilinin uzaması nedeniyle ülkemiz genelinde yoğun bir trafik oluştu. Tabiki trafik güvenliği herşeyden önde geliyor. Bu nedenle İçişleri Bakanımızın talimatıyla bu sene değişik bir projeye imza atıyoruz. Hatayı bir uygulamayı gördüğü zaman çocuklarımızın bunu uyarmasına yönelik olarak kırmızı düdük çalacak. Çocuklarımız arkada emniyetli bir şekilde otururken bu hatayı gördüklerinde kendilerine verilecek olan hem trafik polisi kimlik kartı hem tişörtü hemde kırmızı düdükle birlikte çalmak suretiyle bunu uyaracak. Bu anlamlı bir proje. Çocuklarımız hem bu projeye duyarlılığını arttırmak hem eğitilmesini sağlamak hemde farkındalık oluşturmak anlamında çok güzel bir proje” dedi.
Sürücülerin dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Vali Yavuz, “Tatilin başlamasıyla birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi bizde Emniyet Müdürümüz ve Alay Komutanımız ile birlikte uygulama noktalarında hemde seyir halinde bu projeyi tanıtarak bayramlarını tebrik ediyoruz. Vatandaşlarımızın bilinçlenmesi anlamında dikkatlerinin yoğunlaşması anlamında bu kontrollerimizi yapıyoruz. Kurallar belli yorgun yola çıkmamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.
17 Ağustos 2018 Cuma günü yayınlandı